Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Εκκρεμεί η κατάθεση στοιχείων από Exin

Δεν κατέθεσε ως χθες το βράδυ μετοχολόγιο και επικαιροποιημένα στοιχεία η Exin. Λήγει σήμερα η προθεσμία εντός της οποίας είχε δεσμευτεί ότι θα συμπληρώσει τον φάκελο που έχει κατατεθεί στην ΤτΕ.

Εθνική Ασφαλιστική: Εκκρεμεί η κατάθεση στοιχείων από Exin

Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για το αν υπάρχουν… σημάδια ζωής στο deal εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin Group καθώς λήγει η προθεσμία, εντός της οποίας είχε δεσμευτεί ο προτιμητέος αγοραστής ότι θα προσκομίσει μετοχολόγιο και τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία για τη συμπλήρωση του φακέλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ως χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κατατεθεί κανένα επικαιροποιημένο στοιχείο στην ΤτΕ, με αποτέλεσμα τα βλέμματα να στρέφονται στο αν θα υπάρξει σχετική κίνηση σήμερα, στο παρά πέντε της προθεσμίας, ή η πλευρά Exin θα ζητήσει πρόσθετο χρόνο μερικών 24ώρων.

Η Exin βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες σε συζητήσεις με το βρετανικό fund Broadwell Capital. Οι συζητήσεις αφορούσαν τη συμμετοχή του fund, με υπό διαχείριση κεφάλαια 1 δισ. ευρώ, στο σχήμα βασικών χρηματοδοτών, μέσω δανεισμού της εταιρείας του ομίλου Exin, η οποία προβλέπεται να εξαγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο δανεισμός πρέπει να γίνει, όμως, με έκδοση τίτλων Tier II που θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (σ.σ. δεν θα έχουν συγκεκριμένη λήξη, ούτε σταθερή απόδοση), ώστε να εγκριθεί η δομή της συναλλαγής από τον επόπτη.

Σημειώνεται ότι η Exin αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, προσφέροντας για το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου και μια 15ετή σύμβαση bancassurance 718,5 εκατ. ευρώ. Εδώ, όμως, και οκτώ μήνες αδυνατεί να κλείσει το σχήμα των βασικών χρηματοδοτών του deal.

Η προσπάθεια έγινε ακόμη πιο δύσκολη, όταν τον περασμένο Νοέμβριο η Calamos Family Partners ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των βασικών επενδυτών (management partners), ενώ ακολούθησε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε δικαστήριο του Ιλινόι, με την οποία ζητά να εκδοθεί διαταγή πληρωμής εις βάρος της Exin Financial για ληξιπρόθεσμη απαίτηση 41 εκατ. δολαρίων συν τους τόκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v