Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουλάχιστον τέσσερα σχήματα υπέβαλλαν προσφορές για τη Forthnet

Θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των προσφορών και οι επαφές με τους ενδιαφερόμενους, μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει επί αρκετό διάστημα.

Τουλάχιστον τέσσερα σχήματα υπέβαλλαν προσφορές για τη Forthnet

Τουλάχιστον τέσσερα ανταγωνιστικά σχήματα φέρονται να υπέβαλλαν χθες προσφορά στα πλαίσια της διαδικασίας που εκίνησαν προ μηνών οι τράπεζες, για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει έως στιγμής, Vodafone και Wind κατέθεσαν κοινή πρόταση, ενώ προσφορά κατέθεσε και η κοινοπραξία μεταξύ του Odyssey (Γ. Παλυβός)  και της Athena (Stan Miller-Leaderman) καθώς και η Pillarstone.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται από έγκυρες πηγές της αγοράς και η κατάθεση προσφοράς από την πλευρά του Ant1, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες σε ότι αφορά την Golden Tree (μέτοχο της Wind), την Providence.

Μάλλον απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να κατέθεσε προσφορά το Apollo Fund, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά, που όμως φέρεται να έχει υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση, προς τις τράπεζες, πριν από μήνες, εκτός της τρέχουσας διαδικασίας που διεξάγει η Nomura.

Σε κάθε περίπτωση, προσεχώς θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των προσφορών και οι επαφές με τους ενδιαφερόμενους, μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει επί αρκετό διάστημα, προκειμένου να αναδειχθεί- εφόσον προκύψουν ικανοποιητικά τιμήματα- ο προτιμητέος επενδυτής.

Η διαδικασία προωθείται υπό τον συντονισμό της Nomura, που λειτουργεί για λογαριασμό των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών -Εθνικής, Πειραιώς, Alpha και Attica. 

Η υπόθεση της Cyta Hellas και η αποτίμηση, σε όρους επιχειρησιακής αξίας (enterprise value) των σχεδόν 120 εκατ. ευρώ, με βάση την οποία εξαγοράζεται από τη Vodafone Ελλάδος, ήταν πάντως αντικείμενο συζήτησης στις παρουσιάσεις των τελευταίων ημερών. Στελέχη που παρακολουθούν τη διαδικασία θεωρούν πως το τίμημα για τη Cyta Hellas ανεβάζει και τον πήχη για τη Fοrthnet.

Η τελευταία, παρά τα προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη ρευστότητας και την καθυστερημένη διευθέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων, παραμένει υπολογίσιμος παίκτης στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Στα μέσα του προηγούμενου έτους διέθετε περίπου 1.000.000 πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία, τις ευρυζωνικές συνδέσεις και τη συνδρομητική τηλεόραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v