Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ατού της Μυτιληναίος στη συγκυρία και οι επενδυτικές κινήσεις

Οι σχεδιασμοί για τις δυο μεγάλες επενδύσεις σε ενέργεια και αλουμίνα και το πλεονέκτημα που προσφέρει στην εταιρεία η αύξηση της τιμής του μετάλλου αλλά και του κόστους αγοράς δικαιωμάτων CO2.

Τα ατού της Μυτιληναίος στη συγκυρία και οι επενδυτικές κινήσεις

Ενισχυμένη εμφανίζεται η θέση της Μυτιληναίος στην παρούσα συγκυρία κόντρα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στις αγορές.

Σύμφωνα με πηγές τις αγοράς αυτό απορρέει από τους σχεδιασμούς της για δυο μεγάλες επενδύσεις, αυτή για την μονάδα παραγωγής ρεύματος με καύσιμο φυσικό αέριο, ύψους 330 εκατ. ευρώ, καθώς και το επενδυτικό σχέδιο για τη νέα μονάδα παραγωγής αλουμίνας ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση συγκριτικά με τις μονάδες παραγωγής ρεύματος με καύσιμο των λιγνίτη, καθώς οι τιμές δικαιωμάτων CO2 έχουν εκτιναχθεί στα 18 ευρώ τον τόνο. Υπέρ της ελληνικής εταιρείας λειτουργεί και το γεγονός ότι ανεβαίνει διεθνώς η τιμή της αλουμίνας.

Όπως είναι γνωστό η Μυτιληναίος κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ για τη λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από έναν σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 650MW και τόπο κατασκευής το Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο. Η μονάδα αναμένεται να είναι έτοιμη σε τρία χρόνια.

Παράλληλα προωθείται και η επένδυση στην αλουμίνα η οποία θα καταστήσει μεγαλύτερο παραγωγό στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v