Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρ. Μεγάλου: Ψάχνουμε παράθυρο ευκαιρίας για τις αγορές

«Η τράπεζα είναι σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές αρχές και παρακολουθεί τις αγορές κεφαλαίων», τονίζει ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς σε σημερινές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. Τα σχέδια για ομόλογο Tier II.

Χρ. Μεγάλου: Ψάχνουμε παράθυρο ευκαιρίας για τις αγορές

«Η Τράπεζα Πειραιώς εκτελεί ένα πλάνο ενίσχυσης των κεφαλαίων, όπως ήδη έχει επικοινωνηθεί στην αγορά από τα μέσα του 2018», τονίζει ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς σε σημερινές δηλώσεις του στο Reuters, στον απόηχο των πιέσεων που δέχεται η μετοχή.

«Η τράπεζα», προσθέτει, «είναι σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές αρχές και παρακολουθεί τις αγορές κεφαλαίων για να προσδιορίσει παράθυρο ευκαιρίας για μια έκδοση εργαλείου κεφαλαίων που δεν θα προκαλεί "αραίωση" (non-dilutive) που περιλαμβάνεται στο σχέδιο», συμπλήρωσε.

Οπως μετέδωσε το Euro2day.gr, χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, στο περιθώριο της παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος Project Future, δήλωσε πως «δεν πιεζόμαστε και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Θα δούμε τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές και όταν θα είναι ευνοϊκές, θα προχωρήσουμε στην έκδοση του ομολόγου», τόνισε μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί στο πλάνο της κεφαλαιακής ενίσχυσής της να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, δεν είναι τόσο αυστηρό και εξαρτάται όπως επεσήμανε και ο CEO της από τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις

Όσον αφορά τα δύο πακέτα πώλησης κόκκινων δανείων που έχει ανακοινώσει η τράπεζα, το Nemo και το Iris, έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών και σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, η πώλησή τους θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Στο μέτωπο των κινήσεων που θα πραγματοποιήσει η τράπεζα την τριετία 2019-2021, με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς υποστήριξε ότι το εργαλείο των τιτλοποιήσεων αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και η τράπεζα στους στόχους που κατέθεσε στον SSM καταγράφει και το ετήσιο (για την περίοδο 2019-2021) ύψος των τιτλοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσει. Στοχεύει δε στη μείωση NPEs την 3ετία 2019-2021 κατά 15 δισ. ευρώ.

Το Ερρίκος Ντυνάν και η ΜIG

Ερωτηθείς για τη διαδικασία πώλησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» ανέφερε ότι «περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο κύκλος του ενδιαφέροντος από την πλευρά των επενδυτών και μετά θα αποφασίσουμε». Αναφορικά με τις εξελίξεις στη MIG μετά την απόφαση τοπικού δικαστηρίου της Κύπρου, τις χαρακτήρισε «παρωνυχίδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v