Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Απαιτούμε πλήρη έλεγχο στη Folli Follie για το 2017

Για μη συμμόρφωση της Folli Follie στην απαίτηση να διενεργηθεί πλήρης έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση του 2017 κατηγορεί την εταιρεία η ΕΚ. Τι ζητά να πράξει η EY. Παράλληλη διαδικασία ο έλεγχος και από άλλη ελεγκτική εταιρεία.

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Απαιτούμε πλήρη έλεγχο στη Folli Follie για το 2017

Αμεσα αντέδρασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην ανακοίνωση της Folli Follie για το θέμα του οικονομικού ελέγχου. Με ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή υποστηρίζει ότι παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez&Marsal, η εταιρεία συνεχίζει να μη συμμορφώνεται. «Για το λόγο αυτό επαναλαμβάνει την απαίτησή της, η οποία είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ήδη από τις 07.05.2018, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE».

Συμπληρώνει δε ότι το αίτημα που υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου για έκτακτο οικονομικό έλεγχο σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εν λόγω χρήσης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να διενεργηθεί από διαφορετική ελεγκτική εταιρία.

Αναλυτικά ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρίας Folli Follie AEBTE («Εταιρία»), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει τα ακόλουθα:

Στις 07.05.2018 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε την Εταιρία να προβεί άμεσα σε ανάθεση πρόσθετου ανεξάρτητου ελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2017 σε αναγνωρισμένη ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία. Η Εταιρία με την από 14.05.2018 ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι ανέθεσε στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία Ernst & Young τον επανέλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017.

Η Εταιρία προέβη σε ανάθεση διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση 2017 στην εταιρία Ernst & Young και forensic investigation στην εταιρία Alvarez & Marsal.

Με την παράδοση της έκθεσης της Alvarez & Marsal η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάλεσε την Εταιρία ήδη στις 28.09.2018, ενόψει και της προγραμματισμένης για τις 10.10.2018 Γενικής Συνέλευσης, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, μεταξύ άλλων, σχετικά με:

α) το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου της Ernst & Young αναφορικά με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου,

β) την ημερομηνία δημοσιοποίησης της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2017.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπιστώνει ότι η Εταιρία, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez&Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται και για το λόγο αυτό επαναλαμβάνει την απαίτησή της, η οποία είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ήδη από τις 07.05.2018, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE.

Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση έκτακτου ελέγχου βάσει του άρθρου 40 παρ.1 περ. (β) και παρ. 2 του κ.ν.2190/1920 για τη χρήση 2017, ενέργεια η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εν λόγω χρήσης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να διενεργηθεί από διαφορετική ελεγκτική εταιρία.

Η ανακοίνωση της Folli Follie

Τη σχεδιαζόμενη αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων του 2017, γνωστοποίησε νωρίτερα η Folli Follie σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο.  Παράλληλα, η εταιρία επισημαίνει ότι στη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου για τον διορισμό ελεγκτών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τον διορισμό της Ernst & Young. 

Ως εκ τούτου, η εταιρία επισημαίνει ότι θα «επανέλθει με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου, δια της οποίας θα οριστούν οι ελεγκτές που θα αναλάβουν τον έλεγχο του συνόλου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας μας για τη χρήση 2017».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εισηγμένης έχει ως εξής: 

Η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η «Εταιρεία»), σε απάντηση σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

Στις 2/10/2018 συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 3/7/2018 αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον διορισμό ελεγκτών, στους οποίους θα ανατεθεί ο έλεγχος του συνόλου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση 2017.

Η Εταιρεία μας συναίνεσε και ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στον διορισμό ελεγκτών για την πραγματοποίηση του ανωτέρω ελέγχου, ενώ, κατά την εν λόγω δικάσιμο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ρητά προς το Δικαστήριο, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της, ότι δεν επιθυμεί τον διορισμό της Ernst & Young ως ελεγκτή.

Ενόψει των ανωτέρω, η Εταιρεία μας πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου, δια της οποίας θα οριστούν οι ελεγκτές που θα αναλάβουν τον έλεγχο του συνόλου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας μας για τη χρήση 2017.

Αναφορικά με την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας μας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10/10/2018, ανακοινώνεται στο επενδυτικό κοινό ότι, μετά από σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η οποία πρόκειται να υποβληθεί και επισήμως προς τον Πρόεδρο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των αναθεωρημένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της διαχειριστικής χρήσεως 1/1/2017 - 31/12/2017, κρίνεται σκόπιμο να αποφασισθεί η αναβολή της συζήτησης καθώς και της λήψης αποφάσεων από τους μετόχους επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, όπως αυτά περιλαμβάνονται στην ήδη δημοσιοποιηθείσα από 10/08/2018 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Σε περίπτωση αποδοχής από τους μετόχους της ως άνω εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η Εταιρεία, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση, αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία της αναβολής.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για τη δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v