Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Νέα ηχηρή παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο

Την απόσυρσή της αποφάσισε το επί σειρά ετών κορυφαίο στέλεχος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης, η οποία ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και της οποίας η περιουσία έχει δεσμευθεί προσφάτως από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Folli Follie: Νέα ηχηρή παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο

Την παραίτησή της από το διοικητικό συμβούλιο της FFG υπέβαλε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κα Ειρήνη Νιώτη, επί μακρόν στέλεχος διοίκησης της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Νιώτη υπήρξε εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της FFG επί σειρά ετών και συμπεριλήφθηκε στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο διατάχθηκε η δέσμευση λογαριασμών και η απαγόρευση μεταβολής προσωπικών περιουσιακών στοιχείων σε όλα τα εκτελεστικά μέλη του παλαιού Δ.Σ. της εισηγμένης. Η εξέλιξη αυτή ήρθε  μετά από εισήγηση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση, ο οποίος βασίστηκε στα στοιχεία του προκαταρκτικού πορίσματος της Alvarez&Marsal, που υποδεικνύει την πολυετή παραποίηση οικονομικών στοιχείων της θυγατρικής του ομίλου στην Ασία.

Η κα Νιώτη διατήρησε μάλιστα τη θέση της στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης, όπως αυτό επανασχηματίστηκε στις 8 Ιουνίου 2018, μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Ευάγγελου Κουμανάκου, Ηλία Κούκουτσα,  Jiannong Qian και Ζαχαρία Μαντζαβίνου (οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους κ.κ. Μιχαήλ Τσιμπρή ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Παναγιώτη Αλεξάκη, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Zhang Haolei, ως μη εκτελεστικού μέλους, Ηλία Πεντάζου, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους). Από το παραπάνω σχήμα υπενθυμίζεται ότι είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο κ. Μ. Τσιμπρής.

Η παραίτηση της κας Νιώτη ωστόσο αποτελεί την πρώτη αποχώρηση εκτελεστικού μέλους, μετά την παραίτηση του ζεύγους των ιδρυτών, του προέδρου και της αντιπροέδρου του Δ.Σ., Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η κα Νιώτη προήδρευσε στην τελευταία γενική συνέλευση της εταιρίας -η οποία ως γνωστόν αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου-, εκπροσωπώντας ουσιαστικά τον άφαντο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και την οικογένεια των βασικών μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v