Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απόσυρση» Ε. Παπαευαγγέλου από το Δ.Σ. της Jumbo λόγω σκανδάλου

Η απόφαση ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης καθώς πληροφορίες θέλουν τον αντιπρόεδρο της εταιρείας να εμπλέκεται σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε κινέζους με αγορές που γίνονταν μέσω POS ελληνικής τράπεζας.

«Απόσυρση» Ε. Παπαευαγγέλου από το Δ.Σ. της Jumbo λόγω σκανδάλου

Την «απόσυρση» του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου της εισηγμένης Jumbo αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μετά τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες εμπλοκής του σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους ενδιαφερόμενους μέσω POS.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Παπαευαγγέλου έχοντας συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, αποδύθηκε στην προσάρτηση κατοικιών και διαμερισμάτων τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας».

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, οι Κινέζοι αγοραστές πραγματοποιούσαν την αγορά με πιστωτικές κάρτες σε POS που ανήκαν σε μεγάλη ελληνική συστημική τράπεζα.

Η όλη διαδικασία έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v