Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γκρίζες ζώνες στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Folli Follie

Μένει να αποτιμηθεί και εν τέλει να κριθεί από σειρά συμφερόντων των ομολογιούχων (που είναι διαφορετικών «ταχυτήτων»), ποιο είναι το ανεκτό κούρεμα απαιτήσεων σε συνάρτηση των εξασφαλίσεων που θα λάβουν.

Οι γκρίζες ζώνες στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Folli Follie

Μια κατ’ αρχήν συμφωνία αναδιάρθρωσης η οποία οφείλει να εγκριθεί από τις ομάδες των ομολογιούχων και παράλληλα να φτάσει στην ελληνική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες η Folli Follie, επιβεβαιώνοντας πλήρως το Euro2day.gr.

Το περιβόητο Term Sheet -το οποίο περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων όσον αφορά τη φαινομενική σημερινή οικονομική θέση της FFG- αποτελεί ένα ακόμη στάδιο διεργασίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βασικό σχέδιο περιλαμβάνεται due diligence της εταιρείας, από εντεταλμένους των βασικών πιστωτών της εταιρίας (σ.σ. ομολογιούχοι), το πόρισμα των οποίων θα δώσει την τελική νότα της στάσης των πιστωτών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, της συγκεκριμένης διαδικασίας ηγείται η Houlihan Lokey.

Στο δια ταύτα μένει να αποτιμηθεί και εν τέλει να κριθεί από σειρά συμφερόντων των ομολογιούχων (που είναι διαφορετικών «ταχυτήτων»), ποιο είναι το ανεκτό κούρεμα απαιτήσεων σε συνάρτηση των εξασφαλίσεων που θα λάβουν.

Ηδη στο term sheet που ανακοινώθηκε υπάρχουν διάφορες αιρέσεις όσον αφορά τα ακίνητα της FFG, τα οποία αποτελούν εξάλλου τα μοναδικά στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδειχθούν εχέγγυα μιας άμεσης συμφωνίας.

Με βάση τα παραπάνω, το όλο σύστημα γύρω από τη Folli Follie οφείλει να αποφασίσει τη στάση του έως τα τέλη Ιανουαρίου. Ενόσω οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων θα αποτιμούν τα δεδομένα, στην Αθήνα θα τρέχει το drafting για την υπαγωγή τη εταιρίας στο άρθρο 106 δ του πτωχευτικού κώδικα με την ελπίδα πως η όλη συμφωνία έχει βάσιμες πιθανότητες να επιτύχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v