Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τρεις επενδυτές στην επόμενη φάση για το Nemo

Ποια private equity funds πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και περιμένουν να ανοίξει το data room. Οι λόγοι της καθυστέρησης και η περίμετρος του χαρτοφυλακίου.

Πειραιώς: Τρεις επενδυτές στην επόμενη φάση για το Nemo

Τρία private equity funds πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Πειραιώς σε 17 ναυτιλιακές εταιρείες και αναμένουν το άνοιγμα του Virtual Data Room.

Farallon, Fortress και Davidson Kempner (DK) έχουν ειδοποιηθεί ότι πέρασαν στο β γύρο του διαγωνισμού, η έναρξη του οποίου καθυστερεί παρ’ ότι έχουν παρέλθει σχεδόν δύο μήνες από την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών.

Η καθυστέρηση ενδέχεται να οφείλεται στην πίεση, που δέχεται η αγορά χύδην ξηρού φορτίου, με τις τιμές των ναύλων να καταγράφουν, το τελευταίο διάστημα, σημαντική υποχώρηση, ενώ κάποιες διευθετήσεις κρίθηκαν αναγκαίες και στην περίμετρο του χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με την τράπεζα να επιδιώκει την ολοκλήρωσή του εντός β' τριμήνου. Τα προς πώληση δάνεια είναι αξίας 500 εκατ. ευρώ, με την ποιότητα των εξασφαλίσεων να διαφέρουν σημαντικά ανά περίπτωση.

Η Houlihan Lokey ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v