Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλή βράβευση για Quest στα Responsible Business Awards

Το IQbility τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας», ενώ στην Quest Συμμετοχών και στην iSquare απονεμήθηκαν χάλκινα βραβεία στις κατηγορίες «Business Ethics – Εταιρική Διακυβέρνηση» και «Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες».

Τριπλή βράβευση για Quest στα Responsible Business Awards

Μια χρυσή βράβευση και δύο χάλκινες απέσπασε ο Όμιλος Quest στα βραβεία Responsible Business Awards, που διοργάνωσε η Boussias Communications. Το IQbility τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας», ενώ στην Quest Συμμετοχών και στην iSquare απονεμήθηκαν χάλκινα βραβεία στις κατηγορίες «Business Ethics – Εταιρική Διακυβέρνηση» και «Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες», αντίστοιχα.

Ο Όμιλος Quest δημιούργησε τη θερμοκοιτίδα IQbility για να υποστηρίξει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στα πρώτα της βήματα, διαθέτοντας σε επιλεγμένες επιχειρηματικές ομάδες πόρους, μέσα και τεχνογνωσία που επιταχύνουν την εξέλιξή τους. Το IQbility, που αποτελεί τη μοναδική αντίστοιχη πρωτοβουλία ιδιωτικού οργανισμού, εστιάζει στη διοχέτευση της Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας στις διεθνείς αγορές, στην προώθηση της ελληνικής καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας, στην αξιοποίηση της εμπειρίας και των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου Quest, αλλά και στη συνεισφορά προς την κοινωνία, την αγορά εργασίας και τη συγκράτηση της διαρροής πνευματικού κεφαλαίου. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το IQbility έχει υποστηρίξει 12 ομάδες, 9 εκ των οποίων έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στις διεθνείς αγορές και έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 100 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά. Η συνολική επένδυση του Ομίλου Quest ανέρχεται σε €1.000.000, ενώ οι ομάδες έχουν αντλήσει περισσότερα από €10.000.000 από άλλους επενδυτές.

O Όμιλος Quest διοικείται και λειτουργεί εντός ενός συνεκτικού, ευέλικτου και άρτια δομημένου πλαισίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, το οποίο εφαρμόζεται σε όλες τις εταιρείες του και στοχεύει στην υπεύθυνη λειτουργία του Ομίλου, στη βιωσιμότητα των εταιρειών του και στη διασφάλιση των συμφερόντων των Μετόχων και των Ενδιαφερομένων Μερών. Το πλαίσιο αυτό πληροί τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας, ενισχύει τη διαφάνεια, την υπεύθυνη λειτουργία των εταιρειών, τη λήψη σημαντικών αποφάσεων με συλλογικό τρόπο και τη λογοδοσία. Η Quest Συμμετοχών, μητρική εταιρεία του Ομίλου, ως εισηγμένη στο Χ.Α. συμμορφώνεται με τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και επιπλέον χαράσσει τη στρατηγική και αναπτύσσει τις γενικές κατευθύνσεις, τις Πολιτικές και τις Αρχές που διέπουν τη λειτουργία όλων των θυγατρικών εταιρειών.

Στο πλαίσιο της δράσης «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» η iSquare, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα “Pad 1 : 1” για τη χρήση ενός iPad από κάθε μαθητή, με στόχο η μάθηση να γίνεται πιο δημιουργική, βιωματική και ευχάριστη. Επιπλέον η εταιρεία συνεργάζεται με επιλεγμένους εκπαιδευτικούς με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στη χρήση ψηφιακών εργαλείων στο σχολικό περιβάλλον και δημιουργεί εκπαιδευτικό περιεχόμενο για το οικοσύστημα της Apple μέσα από τις δράσεις «Ψηφιοποίηση σχολικών βιβλίων» και www.edupad.gr.

Η δέσμευση του Ομίλου Quest στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και η στενή σύνδεση ανάμεσα στο επιχειρείν και στο ευ ποιείν αναγνωρίζονται ευρύτερα και επιβραβεύονται στα Responsible Business Awards, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v