Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΑΔ: Δεκτή η αίτηση ανακοπής στη διαμάχη με όμιλο Μαντωνανάκη

Δεκτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση ανακοπής που κατέθεσε η ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με τον όμιλο Μαντωνανάκη. Ο τελευταίος είχε προχωρήσει χθες σε αναγκαστική κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών της ΕΤΑΔ.

ΕΤΑΔ: Δεκτή η αίτηση ανακοπής στη διαμάχη με όμιλο Μαντωνανάκη

Με αίτηση ανακοπής, που κατά πληροφορίες έγινε δεκτή, απάντησε η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην αναγκαστική κατάσχεση των λογαριασμών της στις ελληνικές τράπεζες που είχε προχωρήσει χθες η Αττικός Ηλιος, η εταιρεία του ομίλου Μαντωνανάκη που διαχειρίζεται το Grant Resort Lagonissi. Η δέσμευση αφορούσε σε 11 ελληνικές τράπεζες, όπως είχε αποκαλύψει χθες το Euro2day.gr.

Η χθεσινή κίνηση της πλευράς Μαντωνανάκη εντάσσεται στις νομικές διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ο όμιλος, προκειμένου να εισπράξει οφειλή 44 εκατ. ευρώ της ΕΤΑΔ προς την εταιρεία Αττικός Ήλιος, λόγω μη τήρησης από την πρώτη της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης στο Λαγονήσι, όπως υποστηρίζεται.

Σύμφωνα με νομική πηγή του ομίλου, «η συμβατική παράβαση εκ μέρους της ΕΤΑΔ είχε διαγνωστεί με διαιτητική απόφαση και, καθώς ο όμιλος Μαντωνανάκη ανέμενε τη συμμόρφωση της ΕΤΑΔ, η οποία δεν έγινε ποτέ, υποχρεώθηκε να προβεί στο ακραίο μέτρο της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών. Η ΕΤΑΔ απάντησε με αίτηση ανακοπής που έγινε δεκτή και αναμένονται οι επόμενες νομικές κινήσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v