Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προβλέψεις του ομίλου Quest για το 2019

Τι δήλωσε η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Οι φετινές προοπτικές, η πορεία του πενταετούς business plan και η είσοδος στο ΔΣ του γνωστού τραπεζίτη Νίκου Καραμούζη.

Οι προβλέψεις του ομίλου Quest για το 2019

«Το πρώτο φετινό τρίμηνο βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας (έχουν ήδη δημοσιευθεί οι σχετικές λογιστικές καταστάσεις), η εικόνα του διμήνου Απριλίου-Μαΐου είναι εξίσου καλή και έτσι αναμένουμε για το σύνολο της χρήσης μια ήπια αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών», δήλωσε στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της Quest Holdings Θεόδωρος Φέσσας.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν οι επιδόσεις κινούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πενταετές business plan 2017-2021 (αναφερόταν μεταξύ άλλων για το 2021 κύκλος εργασιών 600 εκατ. ευρώ και αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων στο 20%), ο κ. Φέσσας απάντησε πως:

• Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών (ήδη προσέγγισε τα 500 εκατ. ευρώ από το 2018) είναι πιθανόν να πιάσουμε τον στόχο έξι μήνες ή ένα χρόνο νωρίτερα από τον στόχο.

• Ήδη κινούμαστε στο πλαίσιο των στόχων σε ό,τι αφορά το EBITDA και την προ φόρων κερδοφορία.

• Έχουμε ανεβάσει την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων μας από το 10% στο 17% και θέλουμε το 2021 ο σχετικός δείκτης να… ξεκινάει από δύο.

• Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι η Quest είναι μια εταιρεία holding και αυτό σημαίνει ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ενδέχεται είτε να προχωρήσουμε σε εξαγορές άλλων εταιρειών, είτε ακόμη και να ρευστοποιήσουμε κάποιες επενδύσεις μας, αν κρίνουμε ότι το αντίτιμο είναι δελεαστικό. Τυχόν τέτοιες κινήσεις θα αποβλέπουν και στην αύξηση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων μας.

Επίσης, ο κ. Φέσσας υποστήριξε πως η πολιτική των χρηματικών ροών θα συνεχιστεί και στο μέλλον. «Στρατηγική μας είναι να επενδύουμε το 75%-80% των ταμειακών μας ροών και να μοιράζουμε το υπόλοιπο στους μετόχους μας. Φέτος, όπως όλα δείχνουν, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση μετά τις διακοπές και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε το ύψος και το είδος των χρημάτων που θα καταβληθούν προς το τέλος του έτους».

Τέλος, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings Απόστολος Γεωργαντζής όσο και ο διευθυντής επενδυτικών σχέσεων Αλέξανδρος Ρούστας αναφέρθηκαν στην πορεία και στις φετινές προοπτικές των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

• Την επένδυση του νέου κέντρου διαλογής της ACS, που ελπίζεται να ξεκινήσει αρκετά σύντομα.

• Το μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων (άνω των 200 εκατ. ευρώ) που έχει συνάψει η Unisystems.

Την αύξηση των πωλήσεων κατά 9% το πρώτο τρίμηνο στον χώρο των IT, όταν η πορεία της ευρύτερης αγοράς ήταν μάλλον πτωτική (διεύρυνση μεριδίων).

• Την επέκταση της συνεργασίας της Cardlink με τις δύο τράπεζες (Alpha και Eurobank) και τις νέες σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της.

• Τη σχεδόν διπλάσια παρουσία στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς μετά από εξαγορές, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί κατά 7 MW, στα 13,2 MW.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής γενικής συνέλευσης ήταν οι αποφάσεις για split των μετοχών (3 νέες σε κάθε 1 παλιά) και η είσοδος στο διοικητικό συμβούλιο του γνωστού τραπεζίτη Νίκου Καραμούζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v