Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: «Πόρτα» από τους ομολογιούχους στην αναδιάρθρωση

Τα ερωτήματα που θέτουν οι πιστωτές για τους σχεδιασμούς της εταιρείας και γιατί εκτιμούν ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε λειτουργεί υπέρ των σημερινών μετόχων της επιχείρησης. Τα περιουσιακά στοιχεία και η «μοιρασιά» στα νέα επιχειρηματικά σχήματα.

Folli Follie: «Πόρτα» από τους ομολογιούχους στην αναδιάρθρωση

Μη βιώσιμο κρίνουν οι ομολογιούχοι πιστωτές της Folli Follie το πρώτο πρόχειρο σχέδιο του Term Sheet που δημοσιοποίησε χθες η διοίκηση της Folli Follie και ευλόγως εγείρουν ερωτήματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, μερίδα των ομολογιούχων θεωρεί ότι η πρόταση που δημοσιοποιήθηκε είναι υπέρ των σημερινών μετόχων της εταιρείας, την ώρα που οι πιστωτές οφείλουν να υποστούν κούρεμα των απαιτήσεών τους.

Ειδικότερα, μερίδα των ομολογιούχων της εταιρείας θέτει θέμα για το ενεργητικό που φέρεται να αναλαμβάνει η νέα εταιρεία που δημιουργείται (OpsCo). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστωτές θεωρούν μη ικανοποιητική την έκδοση νέων μη εξασφαλισμένων ομολογιών συνολικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ υπέρ της AssetsCo (εταιρεία που θα αναλάβει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία) από την OpsCo, και εκτιμούν ότι ο σχεδιαζόμενος διαχωρισμός εξυπηρετεί και πάλι τους σημερινούς μετόχους της Folli Follie.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, διερωτώνται γιατί η OpsCo διατηρεί σειρά δραστηριοτήτων, αλλά και ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές Dufry.

Επιπλέον διερωτώνται γιατί λειτουργικές θυγατρικές του ομίλου (επί της ουσίας Links οf London και FF Cosmetics), βάσει του Term Sheet, παραμένουν στον έλεγχο της εταιρείας OpsCo και δεν μεταβιβάζονται ως περιουσιακά εκποιήσιμα στοιχεία στην AssetCo, δηλαδή στην εταιρεία που εν δυνάμει θα αποπληρώσει τους δανειστές ομολογιούχους.

Σημειώνεται ότι οι ομολογιούχοι πιστωτές διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο ρευστοποίησης της απαίτησής τους.

Παρόμοια ερωτήματα έθεσε υπόψη της διοίκησης της FF και το Euro2day.gr, χωρίς ωστόσο να λάβει την παραμικρή ανταπόκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα ίδρυσης εταιριών ειδικού σκοπού (SPV) διέτρεχε και το προηγούμενο Term Sheet, το οποίο παρουσίασε η εταιρεία προς τους ομολογιούχους της τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι όροι που περιλαμβάνονταν στο παλαιό Term Sheet περιείχαν τόσο τις μετοχές Dufry όσο και άλλα στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας, που σήμερα δεν αποτυπώνονται στην πρότασή της.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου παραμένει στην OpsCo, οπότε ως μια πρώτη αυθαίρετη ανάγνωση, εκτιμάται ότι υπάρχει μια κάποιου είδους πρόνοια υπέρ τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v