Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση εσόδων 10% βλέπει για φέτος η Quest Holdings

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης τις φετινές οικονομικές επιδόσεις του εισηγμένου Ομίλου σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών, το EBITDA και την προ φόρων κερδοφορία. Θετικός καθαρός δανεισμός λόγω υλοποίησης επενδύσεων.

Αύξηση εσόδων 10% βλέπει για φέτος η Quest Holdings

Την εκτίμησή της ότι ο όμιλος Quest θα σημειώσει στο σύνολο της φετινής χρονιάς αύξηση κύκλου εργασιών γύρω στο 10%, υψηλό διψήφιο ποσοστό ανόδου στο EBITDA και προ φόρων κέρδη που θα προσεγγίσουν το 5% επί των πωλήσεων έδωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια του σημερινού conference call προς τους αναλυτές.

Θέμα του conference call ήταν η παρουσίαση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του Ομίλου τα οποία εμφάνισαν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2018 (+12,3% οι πωλήσεις, +27% στο EBITDA και καθαρά κέρδη από τα 7,38 στα 10,4 εκατ. ευρώ).

Ο καθαρός δανεισμός (τραπεζικές υποχρεώσεις μείον διαθέσιμα) πέρασε φέτος σε θετικό νούμερο, λόγω των επενδύσεων που υλοποίησε ο όμιλος στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και της ανάγκης χρηματοδότησης εργασιών που εμφανίζουν ανάπτυξη (π.χ. Unisystems).

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου παραδέχτηκε ότι θα ωφεληθεί από μια μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, ενώ επανέλαβε ότι «ο Όμιλος Quest εξακολουθεί να υλοποιεί τα επιχειρηματικά του σχέδια προσβλέποντας μακροπρόθεσμα στην αύξηση των εσόδων, της κερδοφορίας και των λειτουργικών ταμειακών ροών, στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε περιοχές που ήδη δραστηριοποιείται και σε περιοχές με προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και στη σταδιακή από-επένδυση από δραστηριότητες χαμηλής οικονομικής απόδοσης.

Η πορεία του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνει προηγούμενη εκτίμηση της διοίκησης, ότι ο όμιλος Quest στο σύνολό του κατά το 2019 θα παρουσιάσει ανάπτυξη των βασικών οικονομικών του μεγεθών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v