Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τριετές business plan ετοιμάζει η MLS

Αναθεωρημένο τριετές business plan που θα είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα εκπονεί η MLS. Σε ποιους άξονες κινείται η διοίκηση της εισηγμένης. Τι εκτιμούν παράγοντες της αγοράς για τις τιμές των μετοχών και των ομολόγων της εταιρείας.

Νέο τριετές business plan ετοιμάζει η MLS

Νέο, αναθεωρημένο τριετές business plan εκπονεί σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της MLS, με στόχο η εισηγμένη εταιρεία από το νέο έτος να προσαρμόσει τις δράσεις, τα μεγέθη και τους στόχους της σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

«Πολλά από αυτά που διαδίδονται στην αγορά δεν ισχύουν. Δεν εγκαταλείπουμε τίποτε (υπονοώντας προφανώς το MAIC). Απλά είχαμε ένα πολύ φιλόδοξο επεκτατικό πλάνο, το οποίο θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί μετά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Επιβάλλεται να επανεξετάσουμε το θέμα του ανοίγματός μας προς τους δανειστές μας, όπως και το σε ποιες δραστηριότητες θα δώσουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα και σε ποιες μικρότερη» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις χρηματιστηριακών παραγόντων, η διοίκηση της MLS έχει αντιληφθεί τα ζητήματα που έχουν προκύψει και εργάζεται για την αντιμετώπισή τους. Ωστόσο, πιστεύουν πως οι όποιες απαντήσεις της εισηγμένης θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση του εκπονούμενου business plan, δηλαδή μέσα στους πρώτους μήνες του 2020.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, στην περίπτωση που αυτό το business plan κριθεί ως αξιόπιστο και ρεαλιστικό από την επενδυτική-χρηματιστηριακή αγορά, τότε θα δούμε σημαντική ανάκαμψη τόσο στη μετοχή, όσο και στα ομόλογα που έχει εκδώσει η εισηγμένη. «Το μπαλάκι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο γήπεδο της εταιρείας και αναλόγως των χειρισμών της θα επηρεαστούν οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων της εισηγμένης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επί του παρόντος πάντως, η διοίκηση της MLS έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια κατευνασμού της ανησυχίας που υπάρχει σε τμήμα της αγοράς, καθώς θεωρεί μέρος τουλάχιστον των όσων διαδίδεται ως αναληθές, ή έστω ως υπερβολικό.

Ήδη η εισηγμένη φέρεται να απάντησε σε σετ ερωτήσεων που της απηύθυνε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά τις λογιστικές της καταστάσεις, την ύπαρξη των διαθεσίμων της και γενικότερο το ενεργητικό της. Επιπλέον, έλαβε απόφαση για τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών και ιδίων ομολόγων. Προφανώς, δεν αποτελεί προτεραιότητα της εισηγμένης να διαθέσει ρευστότητα στη συγκεκριμένη συγκυρία για το σκοπό αυτό (εκτιμάται πάντως, πως αν ενεργοποιηθεί η απόφαση θα ξεκινήσει από τα ομόλογα, καθώς έτσι θα πετύχει και μείωση του χρέους της). Ωστόσο η δυνατότητα απόκτησης ιδίων μετοχών και ομολόγων αποτελεί ένα «όπλο» που ενδέχεται κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί και επιπλέον αποτελεί ένα μήνυμα ψυχολογικής στήριξης κυρίως προς τους ομολογιούχους.

«Δεν υφίσταται θέμα απάτης, ή ψευδών στοιχείων στις λογιστικές μας καταστάσεις» υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι συμπληρώνουν: «Μέλημά μας είναι να μην χάσουν χρήματα οι ομολογιούχοι. Στόχος μας είναι να εξοφληθούν όλοι στο ακέραιο».

ΥΓ1: Ήδη, το κουπόνι των ομολόγων που έληγε στις 25 Οκτωβρίου καταβλήθηκε κανονικά και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με εκείνο της 29ης Νοεμβρίου.

ΥΓ2: Κύκλοι της αγοράς θεωρούν ως ιδιαίτερα άστοχη την κίνηση της διοίκησης να διανείμει μέσα στο 2019 (καταβολή 21 Αυγούστου) μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v