Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στη doValue κυπριακά NPEs 3,2 δισ. μαζί με 150 υπαλλήλους

Υπογράφηκε η συμφωνία για 4ετή ανάθεση διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που διαθέτει ο όμιλος στην Κύπρο. Σε αναμονή λήψης εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

Alpha: Στη doValue κυπριακά NPEs 3,2 δισ. μαζί με 150 υπαλλήλους

Εξοικονόμηση δαπανών επιτυγχάνει η Alpha Βank Κύπρου, μετά την υπογραφή συμφωνίας με την doValue για την ανάθεση διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures- NPEs) καθώς και των ανακτηθέντων ακινήτων. 

Η συμφωνία, μεταξύ Alpha Βank Cyprus, AGI-Cypre Ermis και doValue, προβλέπει την ανάθεση στην τελευταία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου NPEs, μικτής λογιστικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ, καθώς και των ανακτηθέντων ακινήτων για μια τετραετία με δυνατότητα επέκτασης για άλλον έναν χρόνο. 

Η doValue έχει συστήσει εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση και θα υποδεχθεί προσωπικό 150 ατόμων, σε πρώτη φάση, από τις Alpha Βank Cyprus και AGI-Cypre Ermis. Σε δεύτερη φάση προβλέπεται η μεταφορά άλλων 30 ατόμων. Η εταιρεία θα ελέγχεται κατά 100% από την doValue. 

Η συµφωνία τελεί υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Alpha θα εισπράξει μια μικρή προκαταβολή (up front fee).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v