Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Δεσμεύτηκαν οι μετοχές Dufry

Το μοναδικό εν δυνάμει ρευστοποιήσιμο asset της Folli Follie δέσμευσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Σε εξέλιξη η πρόσκληση προς τους ομολογιούχους, και η διαπραγμάτευση με Dufry.

Folli Follie: Δεσμεύτηκαν οι μετοχές Dufry

Στη δέσμευση των μετοχών Dufry που ανήκουν στην Folli Follie προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, αφαιρώντας τη διαθεσιμότητα ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου της εταιρίας, που μάλιστα παίζει κομβικό ρόλο στη διαδικασία εξυγίανσης και της προωθούμενης συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

Υπενθυμίζεται τον Νοέμβριο του 2018 ότι με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, και με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαίρη, είχε διαταχθεί η δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μελών του Δ.Σ. της Folli Follie, αλλά και των ακινήτων που ανήκουν στην εταιρεία.  

Με την τελευταία κίνηση της Αρχής δεσμεύονται ωστόσο και οι 804.728 μετοχές Dufry, οι οποίες αποτελούν «προίκα» της FF, στο πλαίσιο πώλησης των ΚΑΕ το 2013, και οι οποίες παρέμεναν δεσμευμένες επί 5ετία και επρόκειτο να απελευθερωθούν εφόσον η ΚΑΕ επιτύγχανε συγκεκριμένους στόχους κερδών EBITDA. Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρείας πραγματοποιούσε διαπραγμάτευση με την Dufry για την απελευθέρωση των μετοχών που κατέχει η FF, έχοντας μάλιστα κατά πληροφορίες φτάσει στο τελικό στάδιο συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται αντικειμενικά για το μοναδικό άμεσα ρευστοποιήσιμο asset της Folli Follie, που μπορεί να εισφέρει «φρέσκο» χρήμα, σε όποιον ελέγχει την οντότητα της FF, καθώς τα ακίνητα της εταιρίας είναι αφενός δεσμευμένα και αφετέρου αμφίβολης ρευστοποιήσιμης αξίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr, η προκαταρκτική συμφωνία εξυγίανσης ομολογιούχων –Folli Follie προβλέπει ότι το ποσό, που θα εισπραχθεί από τη ρευστοποίηση των αποδεσμευμένων μετοχών, θα κατευθυνθεί κατά 35 εκατ. ευρώ στη νέα εταιρία (OpsCo, η οποία θα ελέγχεται κατά 51% από τους σημερινούς βασικούς μετόχους και κατά 49% από τους ομολογιούχους) και τα υπόλοιπα στην υπό εκκαθάριση εταιρεία AssetCo.

Με την παραπάνω κίνηση δέσμευσης των μετοχών, το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να δημιουργήσει ανάχωμα σε κάθε πιθανή προσπάθεια των βασικών μετόχων της εταιρίας να καρπωθούν το συγκεκριμένο asset, ωστόσο, έρχεται σε μια συγκυρία, όπου παράλληλα βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, Θ. Σοφός σε επικοινωνία με το Euro2day.gr σημείωσε χαρακτηριστικά πως η κίνηση της Αρχής ελέγχεται για το χρόνο και τις συνθήκες που εκδηλώθηκε, δεδομένης της διαρκούς διαπραγμάτευσης τόσο με την Dufry, όσο και με τους ομολογιούχους. Σημειώνεται πάντως ότι εφόσον υπάρξει επικυρωμένη συμφωνία εξυγίανσης υπό το άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού, η περιουσία (ακίνητη και κινητή) της εταιρίας αποδεσμεύεται και κατανέμεται στους μετόχους της νέας εταιρίας όπως ορίζει το Σχέδιο Εξυγίανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v