Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο Business Plan ετοιμάζει η Quest

Με δεδομένο ότι οι στόχοι του έτους 2021 υλοποιήθηκαν ήδη, μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης ο όμιλος θα εκπονήσει νέο πενταετές Business Plan. Σε ισχύ οι πολιτικές για εξαγορές και για συνέχιση χρηματικών διανομών.

Νέο Business Plan ετοιμάζει η Quest

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι στόχοι του Business Plan 2016-2021 πραγματοποιήθηκαν ήδη στα τέλη του 2019, η διοίκηση του ομίλου Quest προτίθεται να εκπονήσει κάποια στιγμή φέτος νέο πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο, το οποίο πιθανότατα θα αναφέρεται σε υψηλότερα οικονομικά μεγέθη.

«Πράγματι οι περισσότεροι στόχοι που προέβλεπε το Business Plan για το 2021 πραγματοποιήθηκαν ήδη από πέρυσι και αν δεν προέκυπτε το ζήτημα του κορωνοϊού θα είχαμε ήδη μπει σε διαδικασία εκπόνησης νέους πενταετούς Προγράμματος, το οποίο μάλλον θα αναφερόταν σε μεγαλύτερα μεγέθη. Ωστόσο αυτό θα το κάνουμε πιθανότατα αργότερα, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς αυτή την περίοδο είμαστε προσηλωμένοι στο πώς θα περιορίσουμε τις απώλειες του Ομίλου από την πανδημία».

Αυτό απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings Απόστολος Γεωργαντζής στα πλαίσια του χθεσινού conference call για την ενημέρωση των αναλυτών, σχετικά με την πορεία του 2019 και τις φετινές προοπτικές του Ομίλου.

Η διοίκηση της Quest Holdings τόνισε ότι οι όποιες απώλειες λόγω της πανδημίας θα είναι διαχειρίσιμες, λόγω της διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων του ομίλου, αλλά και εξ’ αιτίας της πολύ ισχυρής ρευστότητάς του (θετικό καθαρό ταμείο 24,7 εκατ. ευρώ στις 31/12/2019 μετά από πολύ αποδοτικές κινήσεις που έλαβαν χώρα στο cash flow κυρίως κατά το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς).

Η διοίκηση επανέλαβε ότι από την πανδημία περισσότερο έχει πληγεί ο κλάδος των προϊόντων πληροφορικής λόγω του κλεισίματος των φυσικών καταστημάτων, ενώ μειωμένες επιδόσεις αναμένει φέτος και η Cardlink (ηλεκτρονικές συναλλαγές) πριν αρχίσει να ανακάμπτει εκ νέου από το 2021.

Αντίθετα, το μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της Unisystems και οι αυξημένες εργασίες της ACS (γίνονται κινήσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση) δημιουργούν θετικότερες προοπτικές μεσοπρόθεσμα για την πορεία των δύο εταιρειών, ενώ βελτιωμένες επιδόσεις αναμένονται και στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Ανεξάρτητα από την κρίση, εξακολουθούμε να ενδιαφερόμαστε για εξαγορές άλλων εταιρειών, σε περίπτωση που προκύψουν κατάλληλες ευκαιρίες», σημείωσε ο κ. Γεωργαντζής.

Τέλος, σε ότι αφορά την πολιτική χρηματικών διανομών, η διοίκηση της εταιρείας απάντησε ότι θα αποφασιστεί στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τον Ιούνιο, σημειώνοντας ωστόσο πως μέχρι σήμερα στα σχέδια της διοίκησης είναι να προτείνει και πάλι επιστροφή κεφαλαίου κοντά στα περυσινά επίπεδα, ή και λίγο υψηλότερα από αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v