Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Αύριο οι δεσμευτικές-Εως και τρεις οι ενδιαφερόμενοι

Έχουν προσκληθεί από τη Nomura οι δύο όμιλοι που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, η United, που ανήκει στην BC Partners, και η Duet. Πληροφορίες για αναζωπύρωση ενδιαφέροντος από ΑΝΤ1.

Forthnet: Αύριο οι δεσμευτικές-Εως και τρεις οι ενδιαφερόμενοι

Να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση των δανείων της Forthnet έχουν κληθεί τη Μεγάλη Παρασκευή οι δύο επενδυτικές εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον τελευταίο γύρο του πολυετούς σίριαλ με την πώληση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Αν δεν υπάρξει παράταση, η Nomura, που «τρέχει» τη διαδικασία για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών, αναμένεται να λάβει δεσμευτικές προσφορές από τον σερβικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο United, που ανήκει στη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners καθώς και την Duet Group.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι πραγματοποίησαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο ενδελεχή έλεγχο (due diligence) στη Forthnet, με την αγορά να αναμένει με ενδιαφέρον τυχόν αλλαγή στάσης ή μεταβολή στη διάρθρωση των προσφορών εξαιτίας της κρίσης λόγω του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, πάντως, ακούγεται πως και ο όμιλος ΑΝΤ1, που ήταν από τους αρχικούς διεκδικητές της Forthnet και είχε φτάσει πέρυσι στο στάδιο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, έχει εκδηλώσει εκ νέου ενδιαφέρον.

Μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον όμιλο Βαγγ. Μαρινάκη, που βρισκόταν σε αποκλειστικές συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, εμφανίστηκαν τόσο η Duet όσο και η BC Partners, με τις πληροφορίες να φέρνουν τις προσφορές των δύο εταιρειών για τα δάνεια της Forthnet κοντά στα 41 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η BC Partners προωθεί σχέδιο για τη δημιουργία ενός ισχυρού περιφερειακού παίκτη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εκτός από σειρά εξαγορών που πραγματοποίησε την τελευταία περίοδο μέσω της United, η βρετανική επενδυτική εταιρεία ενδιαφέρθηκε και για τη Wind Hellas, σε μια διαδικασία που δεν προχώρησε αλλά ενδέχεται να επαναληφθεί σε δεύτερο χρόνο, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις αγορές.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος, βασικός μέτοχος και μέλος της εκτελεστικής και επενδυτικής επιτροπής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, που ηγείται των επενδύσεων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των media, συναντήθηκε τους τελευταίους μήνες και με την πλευρά του OΤE, προκειμένου να αποκτήσει την Telekom Romania στη Ρουμανία.

Η BC Partners απέκτησε πέρυσι από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ, τη United Group. Με «όχημα» την τελευταία προχώρησε στη συνέχεια σε σειρά εξαγορών, με πλέον πρόσφατες την απόκτηση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, της Vivacom, αλλά και της κροατικής Tele2.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet εξακολουθούν να συμμετέχουν τόσο οι πιστώτριες τράπεζες όσο και οι Wind Hellas (μέσω της μητρικής εταιρείας) και Vodafone Ελλάδος, οι οποίες επίσης είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v