Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ αποφάσισε η Κλουκίνας-Λάππας

Η εταιρεία δηλώνει πως οι πωλήσεις, δεδομένων των συνθηκών της αγοράς λόγω lockdown, κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ αποφάσισε η Κλουκίνας-Λάππας

Την διανομή μερίσματος από μη διανεμημένα και φορολογημένα κέρδη προηγούμενων χρήσεων και συγκεκριμένα 0,03 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 6% με το κλείσιμο της 21 Ιουλίου ανακοίνωσε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της η Ι.Κλουκινας – Ι.Λάππας.

Όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία, οι λιανικές πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, παρά την πτώση της τάξης του 5,6% που προκάλεσε το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων την περίοδο του lockdown. Σημαντικό μέρος των πωλήσεων της διατηρήθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για το υπόλοιπο του 2020 και το 2021 είναι η  εκμετάλλευση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει (αποτίμησης περίπου 45 εκ ευρώ βάση έκθεσης ορκωτών εκτιμητών) για τη δημιουργία επιπλέον εισοδήματος.

Τέλος ο βασικός στρατηγικός στόχος σε ότι αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 1ο σε πωλήσεις κατάστημα της. Πολύ σύντομα, τον Οκτώβριο του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας  στη Ρουμανία, τονίζει η Κλουκίνας-Λάππας. Σε ότι αφορά τα φυσικά καταστήματα η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα περιφερειακά μεγάλα καταστήματα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αναμένεται να ενισχυθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την πώληση διευρυμένης συλλογής μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v