Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Casus belli για τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις οι κινήσεις του ΟΛΠ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, κατηγορώντας τη διοίκηση του Οργανισμού ότι υπαναχώρησε από συμφωνία των δύο πλευρών.

Casus belli για τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις οι κινήσεις του ΟΛΠ

Την Παρασκευή 25/9/2020 έγινε συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του ΟΛΠ και των αντιπροσωπευτικών φορέων των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, γνωστοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας σε ανακοίνωσή του.

Όπως υποστηρίζει, η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από επίμονο αίτημα των ελληνικών επιχειρήσεων, για την υλοποίηση της συμφωνίας των συναντήσεων της 10ης και 11ης Ιουνίου με τον Πρόεδρο του OΛΠ YU Zeng Gang. Η συμφωνία προέβλεπε την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού, περί μη διεκδίκησης από τον OΛΠ ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, που ποτέ δεν του παραχωρήθηκαν. Σχέδιο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού είχε σταλεί στον OΛΠ την 26η Ιουνίου, χωρίς καμία εν τω μεταξύ απάντηση.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του OΛΠ YU Zeng Gang και ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος Ζhang Anming δήλωσαν απερίφραστα και ανερυθρίαστα ότι υπαναχωρούν από όσα είχαν συμφωνήσει.
Μετά τη δήλωση αυτή του OΛΠ, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων αποχώρησαν δηλώνοντας ότι η υπαναχώρηση του OΛΠ αποτελεί αιτία πολέμου (casus belli). Δηλώνουν ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά των Κινέζων και των ελαχίστων Ελλήνων συνεργατών τους δεν επιτρέπει πλέον καμία γέφυρα επικοινωνίας μαζί τους. «Κατάντησαν τον Οργανισμό του πρώτου λιμένος της χώρας μας αναξιόπιστο», σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση.

«Μετά τις εξελίξεις αυτές θα συνέλθουν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευής για να αποφασίσουν τον προγραμματισμό και οργάνωση των περαιτέρω ενεργειών τους. Μεταξύ αυτών, μεγάλες κινητοποιήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με την υποστήριξη και άλλων φορέων του ευρύτερου Πειραιά, μέχρι να αποδεχθούν και να συνετιστούν με τους όρους σύμβασης παραχώρησης και πραγματικούς επενδυτικούς στόχους», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v