Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρισμα-έκπληξη από την Quest Holdings

Η Quest Holdings στέλνει για δεύτερη φορά φέτος τους μετόχους της στο ταμείο, καθώς μετά από την επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά τεμάχιο, διανέμει μέρισμα παρελθουσών χρήσεων ύψους 0,30 ευρώ.

Μέρισμα-έκπληξη από την Quest Holdings

Σε νέα μεγάλη χρηματική διανομή προς τους μετόχους της προχωρεί φέτος ο Όμιλος Quest, καθώς συγκαλεί την 1η Δεκεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την διανομή τμήματος αδιανέμητων κερδών προηγούμενων χρήσεων ύψους 10,722.262,80 ευρώ (0,30 ευρώ ανά μετοχή).

Να σημειωθεί πως η εισηγμένη εταιρεία προχώρησε ήδη φέτος σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή, κίνηση που ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Η επιλογή της εισηγμένης να διανείμει φέτος ένα τόσο μεγάλο ποσό στους μετόχους της (αθροιστικά 0,45 ευρώ ανά τίτλο) αποδίδεται από κύκλους της αγοράς:

  • Πρώτον, στην ισχυρή ρευστότητα του ομίλου, ο οποίος στις 30/6/2020 εμφάνισε θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα συν βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές επενδύσεις υψηλότερες των τραπεζικών υποχρεώσεων).
  • Δεύτερον, η έκτακτη φορολογική επιβάρυνση ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που θα επιβαρύνει τα κέρδη του 2020 (αποτέλεσμα της κεφαλαιοποίησης ενός παλαιού έκτακτου αποθεματικού, το οποίο είχε προκύψει το 2006, όταν η Quest είχε πουλήσει με κέρδη την τότε θυγατρική Q Telecom) δίνει πλέον την πλήρη ευχέρεια στην εισηγμένη εταιρεία είτε να διανέμει μερίσματα είτε να προχωρά σε επιστροφές κεφαλαίου προς τους μετόχους της.
  • Και τρίτον, ενδεχομένως να επηρέασε την απόφαση της διοίκησης η έκτακτη απαλλαγή των φετινών χρηματικών διανομών από την επιβάρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης στις φορολογικές δηλώσεις του έτους 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v