Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον πήχη των επενδύσεων η Quest

Τι δήλωσε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, στο πλαίσιο του conference call. Η νέα επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πορεία του «καθαρού ταμείου» το τελευταίο τρίμηνο του έτους και οι θετικές προοπτικές ανάπτυξης.

Ανεβάζει τον πήχη των επενδύσεων η Quest

Στην υλοποίηση επενδύσεων υψηλότερων από αυτές που αρχικά αναμενόταν θα προβεί το 2020 ο όμιλος Quest καθώς αντί για 16 εκατ. ευρώ, ο πήχης θα ανεβεί μεταξύ των 24 και των 28 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο του conference call για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή τόσο στην επικείμενη απόκτηση ενός ακόμη φωτοβολταϊκού πάρκου (θα διατεθούν γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ), όσο και στην επένδυση της ACS που αφορά το νέο της αποθηκευτικό κέντρο στο Αιγάλεω (σύνολο 31-32 εκατ. ευρώ, όπου μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα πάνω από το 50% αυτής).

Οι αυξημένες αυτές επενδύσεις, σε συνδυασμό με τη διανομή πρόσθετου μερίσματος 10,7 εκατ. προς τους μετόχους μέσα στον Δεκέμβριο (0,30 ευρώ ανά τίτλο) και με την καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης φορολογίας συνολικού ύψους 11,1 εκατ. ευρώ (λόγω κεφαλαιοποίησης παλαιότερων κερδών) θα έχουν ως αποτέλεσμα το καθαρό ταμείο του oμίλου (διαθέσιμα μείον συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις) στις 31 Δεκεμβρίου να κυμανθεί κοντά στο μηδέν και να μην είναι τόσο θετικό όσο πέρυσι.

Κατά τα λοιπά, η διοίκηση της Quest Holdings, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των αναλυτών, μεταξύ άλλων σημείωσε:

  • Την επέκταση των δραστηριοτήτων του oμίλου στον χώρο των κλιματιστικών (στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα η συμμετοχή στη Γ.Ε. Δημητρίου, αν προκύψει η θετική σχετική δικαστική απόφαση), χωρίς μέχρι τώρα να έχει αποφασιστεί στρατηγικά η δραστηριοποίηση στον ευρύτερο χώρο των «λευκών» ηλεκτρικών συσκευών.
  • Η καθυστέρηση παραλαβής κάποιων νέων μοντέλων της Apple, ακόμη και αν επηρεάσει ως ένα βαθμό πτωτικά τις σχετικές πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου, οι όποιες απώλειες αναμένεται να ανακτηθούν μέσα στο 2021.
  • Η Cardlink, που φέτος θα εμφανίσει χαμηλότερες οικονομικές επιδόσεις σε σχέση με το 2019 (νέα συμφωνία με τράπεζες, επίπτωση από πανδημία), αναμένεται να βελτιώσει τα μεγέθη της από το 2021.

Γενικότερα, η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου επανέλαβε τις θετικές της προβλέψεις για τη φετινή χρονιά σημειώνοντας πως:

α) Για το σύνολο του 2020, τα μεγέθη των ενοποιημένων πωλήσεων, των λειτουργικών κερδών EBITDA και της προ φόρων κερδοφορίας εκτιμάται ότι θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2019.

β) Από τα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται ότι οι περισσότεροι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος (τεχνολογία, ταχυμεταφορές, ηλεκτρονικό εμπόριο) ενισχύονται από τις νέες καταναλωτικές συνήθειες που διαμορφώνονται στη μετά Covid εποχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v