Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quest: Οι φετινές επιδόσεις και το νέο Business Plan

Τη διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η έκτακτη ΓΣ της εισηγμένης. Ποιο guidance δίνει η διοίκηση για τα φετινά αποτελέσματα του ομίλου. Μέσα στο πρώτο μισό του 2021 το νέο Business Plan.

Quest: Οι φετινές επιδόσεις και το νέο Business Plan

Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται το νέο business plan της Quest Holdings, με στόχο αυτό να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η κίνηση αυτή του εισηγμένου ομίλου οφείλεται στο ότι οι στόχοι του προηγούμενου πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου (μεταξύ άλλων κύκλος εργασιών άνω των 600 εκατ. ευρώ) επιτεύχθηκαν ήδη στα μέσα του τέταρτου έτους.

Αυτό δήλωσε, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Quest Holdings, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, προσθέτοντας μεταξύ άλλων, ότι:

  • Είναι νωρίς για να ανακοινωθούν στοιχεία του νέου Business Plan, ωστόσο αυτό θα έχει ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω κερδοφόρων και διατηρήσιμων επιδόσεων.
  • Η κίνηση της εταιρείας να μοιράσει για δεύτερη φορά φέτος χρήματα στους μετόχους της (μετά την επιστροφή κεφαλαίου τον Ιούνιο, ψηφίστηκε χθες η διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων που αντιστοιχούν σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή, ή 0,285 ευρώ μετά την αφαίρεση της φορολογίας) δεν αλλάζει τη σχετική στρατηγική του ομίλου. «Πάγια πολιτική μας είναι μια συγκρατημένη διανομή κερδών, προκειμένου το υπόλοιπο τμήμα να κατευθύνεται στο μέτωπο των επενδύσεων και της ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας Θεόδωρος Φέσσας, προσθέτοντας ότι «φέτος προχωρήσαμε στην επιπλέον αυτή διανομή, επειδή τελικά πήγαμε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε σε ό,τι αφορά τα κέρδη και τις ταμειακές ροές μας. Έτσι, από το 2021 επανερχόμαστε στην πολιτική των συγκρατημένων διανομών».
  • Με βάση τη μέχρι τώρα πορεία των εταιρειών του ομίλου και από τη στιγμή που δεν συμβεί κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη, η διοίκηση αναμένει για το σύνολο της φετινής χρονιάς διψήφιο ποσοστό αύξησης κύκλου εργασιών και είτε υψηλό μονοψήφιο είτε οριακά διψήφιο ποσοστό βελτίωσης σε EBITDA και προ φόρων κερδοφορία.

Το ποσοστό απαρτίας της γενικής συνέλευσης διαμορφώθηκε στο 81,6%, με συμμετοχή πλειάδας θεσμικών χαρτοφυλακίων, εγχώριων αλλά και ξένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v