Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Συζητήθηκε η αίτηση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Το νομικό επιτελείο και τα στελέχη της Folli Follie εκφράζουν αισιοδοξία για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, που αναμένεται εντός 4-6 μηνών. Η στάση του Δημήτρη Κουτσιολούτσου.

Folli Follie: Συζητήθηκε η αίτηση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Συζητήθηκε πριν από λίγο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Folli Follie για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, με βάση τα άρθρα 106 β και 106 δ του ΠτΚ.

Δεν παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία εκπρόσωποι της εφορίας, του δημοσίου ή άλλος πιστωτής ενώ υπέρ της αποδοχής της αίτησης τάχθηκαν οι πιστωτές και το σωματείο των εργαζόμενων.

Το νομικό επιτελείο (γραφείο Ποταμίτης Βεκρής) και τα στελέχη της Folli Follie εκφράζουν αισιοδοξία για την απόφαση, που αναμένεται εντός 4-6 μηνών κατ' εκτίμηση, καθώς ακόμη και η παρέμβαση του ΕΦΚΑ χαρακτηρίζεται «χλιαρή» και αφορούσε αποκλειστικά επιφυλάξεις για την αποπληρωμή των οφειλών που είναι σε αναστολή πληρωμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία, διά αντιπροσώπου τους, ήταν και 46 εταιρείες συνεργάτες της Folli Follie, που φιλοξενούνται στα Factory Outlet.

Αρνητική αίτηση κατέθεσε ο μέτοχος Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ζητώντας αναβολή της διαδικασίας και απόρριψη της αίτησης. Δια του νομικού αντιπροσώπου του, υπέβαλε δικόγραφο στο πλαίσιο της παρέμβασης που έκανε, ζητώντας να εξεταστεί μάρτυρας. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νομικού επιτελείου της εταιρείας, η απόφαση που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις εκδίδεται εντός εξαμήνου, είναι πιθανόν να εκδοθεί νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ενώ αποτελεί και την τελευταία δικαστική πράξη που σε περίπτωση θετικής έκβασης θα συμπληρώσει τον φάκελο που χρειάζεται το σχήμα των πιστωτών-επενδυτών της Folli Follie για να προχωρήσουν την υλοποίηση του business plan εξυγίανσης της εταιρείας.

Πρόσφατα εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας AIEF FF SPV, LP. Η ρευστότητα διευκολύνει την εταιρεία, προκειμένου να καλύψει βραχυπρόθεσμα τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, αλλά η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης τη θέτει σε τροχιά εξυγίανσης.

Θα οδηγήσει άμεσα στη σύσταση των δύο νέων εταιρειών OpsCo και AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας αντίστοιχα. Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές. Η OpsCo θα λάβει επίσης 20 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της διαιτησίας με την Dufry, που αναμένεται σχετικά σύντομα. Οι ομολογιούχοι πιστωτές θα ανταλλάξουν τις απαιτήσεις τους, λαμβάνοντας ομόλογα 60 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγων που θα εκδώσει η OpsCo.

Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης, η δραστηριότητα προβλέπεται να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία από το 2022. Τότε θα εμφανίσει θετικό EBITDA κατά 796 χιλ. ευρώ, με τζίρο 57,5 εκατ. ευρώ. Για τη χρήση 2020, η εκτίμηση που ενσωματώνεται στο business plan είναι αρνητικό EBITDA κατά 24,7 εκατ. ευρώ με πωλήσεις 35,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2021 η εταιρεία προβλέπεται να εμφανίσει αρνητικό EBITDA κατά 10,1 εκατ. ευρώ, με πωλήσεις αυξημένες στα 43,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v