Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στο 4% με 4,25% η αρχική τιμολόγηση του ομολόγου

Η επιχείρηση επιδιώκει να αντλήσει περίπου 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου με «πράσινη» ρήτρα. Αύριο η τελική τιμολόγηση του τίτλου.

ΔΕΗ: Στο 4% με 4,25% η αρχική τιμολόγηση του ομολόγου

Στο 4% με 4,25% διαμορφώνεται η αρχική τιμολόγηση (IPT) του πενταετούς ομολόγου με "πράσινη" ρήτρα που εκδίδει η ΔΕΗ, με στόχο να αντλήσει περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και θα συνεχιστεί έως αύριο όπου και θα λάβει χώρα και η τελική τιμολόγηση. Το επιτόκιο τους 5ετούς ομολόγου αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 4% ενώ σημασία θα έχει όχι μόνο το ύψος των προσφορών αλλά και η διάρθρωση των επενδυτών που θα προσελκύσει η έκδοση.

Οι τίτλοι θα εισηχθούν στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά.

H HSBC Continental Europe και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Αlpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor). Το roadshow της Προσφοράς ξεκινά σήμερα στις 8 Μαρτίου 2021.

H Fitch αξιολογεί με “BB-(EXP)’/’RR4” τις ομολογίες που προτίθεται να εκδόσει η ΔΕΗ ενώ επιβεβαιώνει την μακροπρόθεση αξιολόγηση της «BB-» με σταθερό outlook για την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v