Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο €8.000 στο πολυκατάστημα Notos που ανέβασε ρολά

Λειτούργησε σήμερα ενώ δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς. Ποια ήταν η αιτιολογία της εταιρείας που δεν έγινε δεκτή.

Πρόστιμο €8.000 στο πολυκατάστημα Notos που ανέβασε ρολά

Κλείνoυν τα πολυκαταστήματα της Notos και στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν κι άλλες εταιρείες, που λειτουργούν με το μοντέλο shop in shop και άνοιξαν σήμερα με την υπηρεσία click inside (επίσκεψης στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού), ερμηνεύοντας λανθασμένα - απ’ ότι φάνηκε για ορισμένες - την ΚΥΑ που ρυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς.

Όπως είχε αναφέρει το Euro2day.gr, με βάση την σχετική ΚΥΑ δεν μπορούν να λειτουργούν με το μοντέλο της επίσκεψης στο κατάστημα τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “shop in a shop”, όπως και τα καταστήματα σε malls, outlet και εκπτωτικά χωριά, τα οποία μπορούν ωστόσο στις «κόκκινες» περιοχές (και όχι σε όσες είναι σε «βαθύ κόκκινο») να εξυπηρετούν καταναλωτές με τη διαδικασία του  click away.

Η Notos και άλλες αλυσίδες όπως Hondos Center, Sephora, Gallery de Beaute, άνοιξαν στη βάση μιας ερμηνείας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ότι διαφέρουν από τα πολυκαταστήματα τύπου Factory Outlet που λειτουργούν με το μοντέλο “shop in a shop”, αλλά οι συνεργάτες τους (tenants) εκδίδουν αποδείξεις με το δικό τους ΑΦΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v