Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Ενεση ρευστότητας 75 εκατ. ευρώ στον κλάδο εστίασης

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ ενέκρινε η γενική συνέλευση. Επιπλέον 25 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στην εταιρεία στο πλαίσιο τη συμφωνίας με CVC και τράπεζας.

Vivartia: Ενεση ρευστότητας 75 εκατ. ευρώ στον κλάδο εστίασης

Συνολικά κεφάλαια 75 εκατ. ευρώ διοχετεύει η Vivartia στον κλάδο εστίασης, εκ των οποίων 50 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και άλλα 25 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταβίβασης με τον νέο μέτοχο, CVC Capital Partners και τις τράπεζες. Η ρευστότητα θα διατεθεί με στόχο τη διαχείριση των ταμειακών υποχρεώσεων του κλάδου εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση πρότεινε στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 2,33 ευρώ εκάστης, με κατάργηση/περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την αύξηση ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ και επιπλέον 25 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από δανεισμό. Οι αποφάσεις της συνέλευσης ήταν εν πολλοίς διαδικαστικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia Συμμετοχών στη CVC Capital Partners στη βάση των συμφωνηθέντων με τις τράπεζες. Όπως είχε γράψει το Euro2day.gr στις 26 Μαρτίου καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Vivartia Συμμετοχών με την παραχώρηση ειδικής άδειας για τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης που άνοιξε το δρόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v