Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή Greenhill για ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ζητά αναστολή δικαιωμάτων ψήφου Reggeborgh-Λ. Μπόμπολα

Νέες νομικές κινήσεις από την πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση. Ζητούν να ανασταλούν τα δικαιώματα ψήφου των Ολλανδών, του Λ. Μπόμπολα και άλλων μετόχων.

Αγωγή Greenhill για ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ζητά αναστολή δικαιωμάτων ψήφου Reggeborgh-Λ. Μπόμπολα

Συνεχίζει τις νομικές κινήσεις η πλευρά της Greenhill (συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη), μία ημέρα πριν από τη γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Πέραν των ασφαλιστικών μέτρων χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε επιπρόσθετα και αγωγή κατά της Reggeborgh, ζητώντας ουσιαστικά την αναστολή του δικαιώματός της να ψηφίζει επί των θεμάτων της Ελλάκτωρ. Η αγωγή της Greenhill κάνει λόγο για «σύμπραξη» μετόχων, που αντιβαίνει κατά το σκεπτικό της στο δίκαιο ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των εφοπλιστών, στην πολυσέλιδη αγωγή που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών περιγράφονται όσα έχουν συμβεί στην τελευταία γενική συνέλευση μετόχων και υποστηρίζεται ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν τέτοια και οδήγησαν στη συγκεκριμένη απαρτία και κυρίως στη συγκεκριμένη πλειοψηφία, επειδή δεν εφαρμόστηκαν ορθά η νομοθεσία και ειδικά οι διατάξεις του δικαίου τoυ ελεύθερου ανταγωνισμού. Αν είχαν εφαρμοστεί, λένε, δεν θα είχε προκύψει το αποτέλεσμα.

Κατά πληροφορίες, στο κείμενο της αγωγής υποστηρίζεται ότι δεν έπρεπε να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ολλανδικής εταιρείας Reggeborgh Invest B.V., των κ.κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου και Άγγελου Γιόκαρη, καθώς επίσης και το ποσοστό 12,4% του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα. Συνολικά δηλαδή δεν θα έπρεπε να είχε προσμετρηθεί τόσο το ποσοστό 14,794% της Reggeborgh Invest B.V. όσο και του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, ύψους 12,546% επί του μετοχικού κεφαλαίου, όσο και τα ποσοστά των παραπάνω φυσικών προσώπων τα οποία ανέρχονται γύρω στο 2%. Και μόνο το ποσοστό των δύο πρώτων αρκεί για να ανατραπεί η πλειοψηφία του 61,28%.

Σε ό,τι αφορά τα νομικά επιχειρήματα, η πλευρά των εφοπλιστών υποστηρίζει ότι η αναστολή δικαιώματος ψήφου ισχύει στην περίπτωση κατά την οποία μία επιχείρηση αποκτά τον έλεγχο μίας άλλης επιχείρησης χωρίς να προβαίνει σε γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και δεν λαμβάνει και την ειδική άδεια από αυτήν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v