Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Προ των πυλών συμφωνία με αμερικανικό brand 

Οι ενέργειες αναδιοργάνωσης και η προσπάθεια για δημιουργία εσόδων, ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις. Επέστρεψε στην αγορά της Πάτρας, ενώ ετοιμάζει άνοιγμα και στην Κρήτη.

Folli Follie: Προ των πυλών συμφωνία με αμερικανικό brand

Στην τελική ευθεία για την υπογραφή συμφωνίας με αμερικανικό brand ένδυσης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Folli Follie, η οποία στο περιθώριο των νομικών ενεργειών που προετοιμάζει αυτό το διάστημα για την προώθηση σχεδίου εξυγίανσης, συνεχίζει την προσπάθεια αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, με στόχο την δημιουργία εσόδων, σε μια περίοδο που η πανδημία ασκεί πρόσθετες πιέσεις στη ρευστότητα.

Η εταιρεία χρειάζεται έσοδα για να διαχειριστεί τρέχουσες υποχρεώσεις έναντι Δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων, προμηθευτών, αλλά και των εργαζομένων της (με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, του 2018, αριθμούσε 1.701 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περισσότεροι απομακρύνθηκαν μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου).

Έτσι, ενώ εκκρεμεί το πράσινο φως από το πτωχευτικό δικαστήριο που θα νομιμοποιήσει το σχέδιο για τη διάσωση της εταιρείας, οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης με νέους εταίρους ωριμάζουν και φέρεται να υπογράφει εντός των ημερών, πιθανόν αμέσως μετά το Πάσχα, συμφωνία με αμερικανικό οίκο, με ευρύ χαρτοφυλάκιο στον χώρο της ένδυσης.

Η Folli Follie θα έχει την αποκλειστικότητα των δικαιωμάτων για την ανάπτυξη monobrand καταστημάτων της μάρκας (franchise agreement). Σε εξέλιξη είναι επίσης συζητήσεις και με έτερο οίκο ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, από κοινού οι νέες συνεργασίες αναμένεται να καλύψουν το 35% με 40% του τζίρου της Νike, τα συμβόλαια με την οποία λήγουν σταδιακά μέχρι το 2022. 

Εν τω μεταξύ, η Folli Follie άνοιξε και πάλι κατάστημα στην Πάτρα, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους της πόλης, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου 106 και Ερμού. Σχεδιάζει ανάπτυξη νέου καταστήματος στην Κρήτη ενώ στόχος είναι να τοποθετήσει το σήμα της σε τουριστικές περιοχές.

Με το νέο κατάστημα στην Πάτρα ενισχύει το δίκτυό της σε 20 καταστήματα Folli Follie (διαθέτει επίσης 3 Links of London, 3 Factory Outlet, 21 Nike και 22 άλλα monobrand καταστήματα). Στην Πάτρα λειτουργεί ήδη κατάστημα Collective, concept που επεκτείνει σταδιακά. Πρόσφατα άνοιξε δύο νέα καταστήματα στο κέντρο του Χαλανδρίου και της Καλλιθέας, απαριθμώντας πλέον 28 σημεία πώλησης σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. 

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ενεργοποίησε e-shop για τo κατάστημα Heaven on Earth, για exclusive συλλογές αρωμάτων, προϊόντων ομορφιάς, περιποίησης και διακόσμησης. Η διοίκηση της Folli Follie σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω τον τομέα καλλυντικών με νέες συνεργασίες. 

Οι εκκρεμότητες με τη συμφωνία εξυγίανσης

Σημειώνεται ότι αυτό το διάστημα η εταιρεία υλοποιεί ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν δύο βασικές εκκρεμότητες σε σχέση με την εξυγίανσή της: η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης από τη γενική συνέλευση των μετόχων με τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου και η άρση των δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων στις οποίες έχουν προβεί οι αρμόδιες αρχές. Ειδικότερα, ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα για διορισμό ειδικού εντολοδόχου και καταρτίζει φάκελο με αποδεικτικά, για να πείσει το πτωχευτικό δικαστήριο ότι ο βασικός μέτοχος αρνείται να εγκρίνει τη συμφωνία εξυγίανσης αδικαιολόγητα και καταχρηστικά. Αυτό άλλωστε είναι προϋπόθεση για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος σε επόμενη έκτακτη γενική συνέλευση θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των βασικών μετόχων, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης στην πρόσφατη γενική συνέλευση.

Η Folli Follie αναμένει επίσης την οριστική απόφαση του πτωχευτικού δικαστηρίου σε συνέχεια της συζήτησης της αίτησης (στις 3.2.2021) για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους ομολογιούχους πιστωτές της. Εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο. Μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το πτωχευτικό δικαστήριο, θα προβεί στην υποβολή αιτήσεων για την άρση των διατάξεων δέσμευσης, οι οποίες έχουν επιβληθεί από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τις Ανακριτικές Αρχές. Θεωρεί δε ότι η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία της για την άρση των εν λόγω διατάξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v