Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέτσος: Θα ανοίξουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις

«Η ημερομηνία του ανοίγματος είναι ‘σημειολογική’, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Επρεπε να δοθεί σύνθημα», τονίζει ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ.

Ρέτσος: Θα ανοίξουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις

Βρετανία και Γερμανία αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, επεσήμανε ο Γ. Ρέτσος μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών. «Η ημερομηνία του ανοίγματος είναι ‘σημειολογική’, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Επρεπε να δοθεί σύνθημα για την προετοιμασία αλλά και ένα μήνυμα προς αεροπορικές εταιρείες και τουρ οπερέιτορς».

Σημείωσε ότι η εικόνα στις ΗΠΑ είναι θετική, παρά τις χαμηλές προσδοκίες. Υπάρχει ζήτηση που συνοδεύεται από κρατήσεις, τόνισε. Εχουμε επτά πτήσεις προς Αθήνα, αριθμός μεγαλύτερος και από το 2019.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, όμως, επεσήμανε ότι η Ρωσία κωλυσιεργεί στο να ανοίξει τις πτήσεις, προφανώς για πολιτικούς λόγους.

Ολοι προετοιμάζονται να ανοίξουν, δεύτερη χρονιά κλειστός μειώνονται οι πιθανότητες τελικής επιβίωσης. «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές».

Ο Γ. Ρέτσος σημείωσε ότι η Ελλάδα φαίνεται να είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. Θεωρώ όμως ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αντέξουν και δεν θα έχουμε πτωχεύσεις λόγω πανδημίας. Θα υπάρξουν κάποιες πωλήσεις οικειοθελείς πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά θεωρώ ότι η εξέλιξη θα είναι καλή και δεν θα δούμε μεταβιβάσεις «distress assets».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v