Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περισσότερες επενδύσεις ετοιμάζει τώρα η Quest

Εξαγορές άλλων εταιρειών, ανάπτυξη υποδομών και πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης για την υποστήριξη νέων εργασιών περιλαμβάνει το σχέδιο του ομίλου. Εμφάνισε στο πρώτο φετινό τρίμηνο αύξηση πωλήσεων κατά 46,3%.

Περισσότερες επενδύσεις ετοιμάζει τώρα η Quest

Επενδύσεις της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για φέτος ο όμιλος Quest, ποσό που όχι μόνο είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με αυτό του 2020 (26 εκατ. ευρώ), αλλά και σαφώς υψηλότερο σε σύγκριση με το ποσό που είχε επικοινωνήσει στους αναλυτές στις αρχές της χρονιάς (μεταξύ 50 και 55 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, στο ποσό αυτών των 70 εκατ. ευρώ αφορά εξαγορές άλλων εταιρειών, ανάπτυξη υποδομών και πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης για την υποστήριξη νέων εργασιών, ενώ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Γύρω στα 25 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την Γ.Ε. Δημητρίου (υπό την προϋπόθεση της δικαστικής απόφασης για αναδιάρθρωση χρεών, η οποία αναμένεται έως το τέλος του έτους).
  • 18 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων logistics της ACS στο Αιγάλεω (το project θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2021, ή στις αρχές του επόμενου έτους).
  • 5-6 εκατ. ευρώ για την απόκτηση νέων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα).

Παράλληλα, ο όμιλος παραμένει «ζεστός» για εξαγορές άλλων εταιρειών, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τους ρυθμούς ανάπτυξης που επιτυγχάνει μέσα από την υπάρχουσα δομή του.

Στα πλαίσια της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών, ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings κ. Απόστολος Γεωργαντζής χαρακτήρισε το πρώτο φετινό τρίμηνο ως περίοδο ιστορικού ρεκόρ για τον όμιλο σε ότι αφορά τόσο τον κύκλο εργασιών, όσο και την λειτουργική κερδοφορία, σημειώνοντας ότι η πολύ καλή πορεία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και εκτιμώντας ότι στο σύνολο της χρήσης ο όμιλος θα επιτύχει διψήφιο ποσοστό αύξησης σε πωλήσεις και κέρδη, αλλά όχι τόσο υψηλό όσο αυτό του πρώτου τριμήνου. «Θέλουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει η αγορά, μετά την απόσυρση των μέτρων στήριξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εισηγμένης.

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των αναλυτών, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Φέτος ακολουθήθηκε η γενικότερη πολιτική χρηματικών διανομών του ομίλου -πρόταση για μέρισμα 0,30 ευρώ, έναντι 0,15 ευρώ επιστροφής κεφαλαίου που αποφασίστηκε πέρυσι στην τακτική γενική συνέλευση- που θέλει περίπου το 70% των κερδών να επανεπενδύεται και το 30% να μοιράζεται με οποιαδήποτε μορφή στους μετόχους (πέρυσι είχε δοθεί και έκτακτη χρηματική διανομή 0,30 ευρώ το Δεκέμβριο, ενώ για φέτος η διοίκηση δεν άφησε να εννοηθεί πως θα επαναληφθεί ανάλογη κίνηση).
  • Η Unisystems διεκδικεί μια σειρά σημαντικών συμβάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και αναμένεται να έχει μια πολύ καλή πορεία κατά τα επόμενα χρόνια.

O όμιλος Quest εμφάνισε στο πρώτο φετινό τρίμηνο αύξηση πωλήσεων κατά 46,3% (216 εκατ. ευρώ), EBITDA κατά 106,2% (άνω των 18 εκατ. ευρώ) και κερδών προ φόρων κατά 152% (γύρω στα 14 εκατ. ευρώ). Τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν στα 11,21 εκατ. ευρώ έναντι 4,44 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v