Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσουκάλης (Vivartia): Η συγκέντρωση είναι τάση, όχι μόνο στην εστίαση

Ο όμιλος εστίασης της Vivartia δηλώνει ανοιχτός σε νέες συνεργασίες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Τσουκάλη, που μιλά για τις επενδύσεις και τη στρατηγική μετά την επανεκκίνηση.

Α. Τσουκάλης (Vivartia): Η συγκέντρωση είναι τάση, όχι μόνο στην εστίαση

Η συγκέντρωση είναι η γενικότερη τάση σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στον κλάδο της εστίασης, προβλέπει ο Ανδρέας Τσουκάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εστίασης της Vivartia.

«Η άποψή μου είναι ότι η πανδημία έφερε πιο γρήγορα αυτό το οποίο θα γινόταν ούτως ή άλλως μέσα στα επόμενα χρόνια», σημειώνει στο Euro2day.gr, μιλώντας για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανέδειξε η πανδημία αλλά και για τη στρατηγική του μεγαλύτερου παίκτη της τοπικής αγοράς εστίασης, με πάνω από 5.000 εργαζομένους, δύο μονάδες παραγωγής και δίκτυο άνω των 560 σημείων πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο όμιλος εστίασης της Vivartia αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με επενδύσεις συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, τόσο στην επέκταση υφιστάμενων δικτύων όπως τα Goody’s Burger House, τα Everest, τα Flocafé Espresso Room και η La Pasteria όσο και σε νέα concept καταστημάτων σε αεροδρόμια και Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), όπως ανακοίνωσε προ ημερών.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων, το χαρτοφυλάκιο σημάτων του ομίλου θα φτάσει τα 24 και σύμφωνα με τον κ. Τσουκάλη, ο όμιλος σχεδιάζει κάθε concept σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών στους οποίους απευθύνεται και τον χώρο -π.χ. αν πρόκειται για πλοίο, ΣΕΑ ή αεροδρόμιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο όμιλος εστίασης της Vivartia διαθέτει ισχυρή χρηματοοικονομική θέση (μετά και τη μεταβίβαση της Vivartia στη CVC Capital Partners), ρωτήσαμε τον κ. Τσουκάλη γιατί επιλέγεται η εκ των έσω ανάπτυξη νέων concept αντί της εξαγοράς δοκιμασμένων σημάτων της αγοράς. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η ανάπτυξη διαφορετικών concepts είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του ομίλου εστίασης της Vivartia, που τον διαφοροποιεί σημαντικά από τους ανταγωνιστές του. «Φυσικά και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες με δοκιμασμένα σήματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού, τις οποίες πάντα εξετάζουμε κατά περίπτωση», προσθέτει.

Το catering και ο διαγωνισμός για τα συσσίτια

Σχετικά με έναν άλλο πυλώνα της εστίασης, το catering, ο κ. Τσουκάλης σημειώνει ότι η εστίαση μεγάλης κλίμακας είναι ένας τομέας στον οποίο ο όμιλος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας χειριστεί πολλά απαιτητικά και σύνθετα έργα. «Παραμένουμε πάντα παρόντες σε αυτή την αγορά, διεκδικώντας τη συμμετοχή μας σε όλα τα μεγάλα projects», προσθέτει ο κ. Τσουκάλης. Αναφορικά με τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τη σίτιση μεταναστών, συνολικού ύψους άνω των 820 εκατ. ευρώ, όπου η Vivartia συμμετέχει με τις θυγατρικές της Hellenic Catering και Olympic Catering σε κοινοπραξία με άλλες εταιρείες του κλάδου, ο κ. Τσουκάλης αρκείται να σημειώσει ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στη Β' φάση, δηλαδή στο στάδιο υποβολής των δικαιολογητικών συμμετοχής.

Δεν έκλεισαν καταστήματα στην πανδημία

Σχετικά με την επόμενη μέρα στην εστίαση, σημειώνει ότι παρά τις δυσκολίες, η πανδημία δεν είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο καταστημάτων. Έτσι, τα ισχυρά σήματα του ομίλου Goody’s, Everest και Flocafe αριθμούν συνολικά 125, 205 και 105 καταστήματα αντίστοιχα. Σημειώνεται επίσης ότι τα βασικά σήματα, Goody’s Burger House και everest λειτουργούν τις δικές τους πλατφόρμες delivery ενώ όλα τα σήματα συνεργάζονται με όλους τους μεγάλους aggregators.

Τα μηνύματα μετά την επανεκκίνηση της εστίασης είναι κατά κάποιον τρόπο θετικά και οι πωλήσεις αυξάνονται σταθερά αλλά σχετικά αργά, λόγω των περιορισμών, όπως ο μειωμένος αριθμός τραπεζοκαθισμάτων, το ωράριο και η απαγόρευση λειτουργίας σε εσωτερικούς χώρους και εμπορικά κέντρα.

«Προσδοκούμε το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού, αλλά θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμη τη στήριξη της Πολιτείας μέχρι την άρση όλων των περιορισμών και την επιστροφή της εστίασης στις κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Συνεπώς, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο τουλάχιστον να συνεχιστεί το μέτρο της επιδότησης του ενοικίου των καταστημάτων εστίασης και για το επόμενο χρονικό διάστημα», προσθέτει εν κατακλείδι ο κ. Τσουκάλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v