Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηχηρά ονόματα στο νέο Δ.Σ. της Πλαίσιο

Εκμίσθωση και στη συνέχεια αγορά επενδυτικού ακινήτου της Ακρίτας στη Μαγούλα. Στόχος η επένδυση σε last mile και αυτοματισμούς. Θετικό πρόσημο στις πωλήσεις. Ποιοι μπαίνουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Ηχηρά ονόματα στο νέο Δ.Σ. της Πλαίσιο

Σε περαιτέρω επέκταση των υποδομών logistics που διαθέτει στη Μαγούλα προχωρά η Πλαίσιο Computers, αποκτώντας παρακείμενο ακίνητο ενώ ταυτόχρονα με ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο προσβλέπει σε νέο κύκλο ανάπτυξης στη μετά Covid εποχή.

Κάπως έτσι η εταιρεία σχεδιάζει να «καβαλήσει το κύμα», όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε την προσπάθεια αξιοποίησης του θετικού momentum για τα μεγέθη του ομίλου ο Γεώργιος Γεράρδος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Μιλώντας για τα επενδυτικά σχέδια της Πλαίσιο Computers στη γενική συνέλευση των μετόχων χθες, σημείωσε ότι η νέα επένδυση, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, αφορά στην απόκτηση οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας Ακρίτας, που θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τις state of the art υποδομές της στη Μαγούλα. Ο νέος χώρος έχει επιφάνεια 16 στρεμμάτων, με στεγασμένο χώρο ακινήτου 6.300 τ.μ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ έχει ήδη προχωρήσει η εκμίσθωση και η χρήση του ακινήτου από την Πλαίσιο Computers.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ακρίτας έχει κατηγοριοποιήσει στα επενδυτικά της ακίνητα το ιδιόκτητο κέντρο διανομής που διέθετε στη Μαγούλα, επιφάνειας 6.350 τ.μ., συνολικής αξίας 3,026 εκατ. ευρώ, λόγω της εκμίσθωσής του.

Όπως αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση της Πλαίσιο, οι νέες επενδύσεις σε υποδομές lοgistics που θα τεθούν σε φάση ανάπτυξης εφόσον προσπελαστούν δυσκολίες με τις αδειοδοτήσεις σε εκτός σχεδίου περιοχές, έρχονται να προστεθούν στα 30 εκατ. ευρώ που ήταν η επένδυση στο κέντρο διανομής της Μαγούλας το 2008, στα 8 εκατ. ευρώ στο κέντρο διανομής της Μάνδρας το 2019, αλλά και στο 1,8 εκατ. ευρώ επενδύσεις στην πλατφόρμα e-commerce.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέλευση, η οποία μεταξύ άλλων ενέκρινε μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή, η εταιρεία υιοθετεί νέα δομή διοικητικού συμβουλίου, συμμορφούμενη με τον νόμο 4706/2020 για την εταιρική διακυβέρνηση. Έτσι αποχαιρέτησε ανθρώπους που ανέπτυξαν συναισθηματικούς δεσμούς με την εταιρεία μετά από δεκαετίες θητείας και έδωσε σκυτάλη σε νέα γνωστά στελέχη της αγοράς, που προβλέπεται να δώσουν ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, θέση αντιπροέδρου θα έχει ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος πάντως δεν θα είναι εκτελεστικό μέλος ενώ στα νεοεισερχόμενα πρόσωπα περιλαμβάνεται επίσης ο Κώστας Μητρόπουλος, ο Αλέξης Πιλάβιος αλλά και η Κατερίνα Βασιλάκη, που κατέχει θέση οικονομικής διευθύντριας. Πάντως, όπως είπε ο κ. Γεράρδος, ο ίδιος θα διατηρήσει θέση εκτελεστικού προέδρου ενώ ο γιος του, Κώστας Γεράρδος, θα είναι διευθύνων σύμβουλος.

Μιλώντας για τις επιδόσεις της Πλαίσιο Computers, ο Κ. Γεράρδος σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, οι πωλήσεις κινούνται ανοδικά από την αρχή του έτους, ακολουθώντας το μοτίβο του 2020. Επανέλαβε επίσης ότι εν μέσω πανδημίας, με κλειστά καταστήματα, που αντιστοιχούν στο 70% του τζίρου, η εταιρεία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 11,8% και ενίσχυσε το μερίδιό της σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε η πελατειακή βάση της με 350.000 νέους πελάτες και εδραιώθηκε η αξιοπιστία του brand, καταφέρνοντας το 2020 να υλοποιήσει 1,5 εκατ. παραδόσεις, να διεκπεραιώσει 6,5 εκατ. κλήσεις και να υποδεχθεί πάνω από 52 εκατ. επισκέπτες στο e-shop της.

Πλέον, στη νέα οικονομία δίνει έμφαση στο μοντέλο οmnichannel, στην ενίσχυση των υποδομών και στη βελτιστοποίηση του κύκλου παραγγελίας πριν το last mile, παγώνοντας το άνοιγμα νέων καταστημάτων μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά.

Σοφία Εμμανουήλ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v