Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές για τη Mouzenidis Travel

Σε ανακοίνωση μέσω δικηγορικής εταιρείας, αναφέρεται πως ο tour operator είναι βιώσιμος, με ισχυρό brand name, και μπορεί να αντεπεξέλθει με μέτρα εξυγίανσης και χρηματοδότηση από επενδυτή. Αιχμές για μη στήριξη από την κυβέρνηση.

Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές για τη Mouzenidis Travel

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της δικηγορικής εταιρείας Panou & Tsialikis Law Firm, η Mouzenidis Travel γνωστοποιεί πως της χορηγήθηκε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της, δυνάμει της οποίας αναστέλλονται προσωρινά όλα τα διωκτικά μέτρα των πιστωτών εναντίον της.

Η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, πριν την κατάθεση αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης, κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 22 Ιουνίου, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας, κ. Αντωνίου Τσιαλίκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Mouzenidis Travel, η οποία αποτελεί επί είκοσι πέντε (25) έτη ηγετική δύναμη στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με προορισμό την Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές δυνάμεις στο Tour Operating, «αντιμετωπίζει σήμερα χρηματοοικονομικά προβλήματα ρευστότητας, ως επακόλουθο της κατάρρευσης της τουριστικής αγοράς που προκλήθηκε από το γενικό και παγκόσμιο lockdown και πλέον επιχειρεί να βρει λύση στο αδιέξοδο μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης».

Η ανακοίνωση κάνει αναφορά και στους τριγμούς που έχουν προκαλέσει στην τουριστική αγορά οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εταιρεία.

Επικαλούμενη «κύκλους της αγοράς», η δικηγορική εταιρεία αναφέρει ότι «η Mouzenidis Travel είναι μια βιώσιμη επιχείρηση, που χάρη στο ισχυρό brand name της, με τα κατάλληλα μέτρα εξυγίανσης και ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από κάποιον επενδυτή, μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του τουρισμού ως απόρροια της πανδημίας».

Σε αυτή την κατεύθυνση, καταλήγει, «αναμένεται να συμβάλουν και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που εξήγγειλε η κυβέρνηση, καθώς μέχρι σήμερα, και παρά το βαρύτατο πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος του τουρισμού λόγω του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων, και παρότι η Mouzenidis Travel είναι η βασικότερη δίαυλος για την εισροή τουριστών από την Κεντροανατολική Ευρώπη και όχι μόνο, η εταιρεία δεν έλαβε κάποιο έκτακτο μέτρο στήριξης από την κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v