Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις ενεργοποίησε η Κωτσόβολος

Άνοιξε κατάστημα στο River West Open. Πήγε και στη Ρόδο το K spot. Η επέκταση στην κυπριακή αγορά με δύο καταστήματα και το διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης πωλήσεων.

Νέες επενδύσεις ενεργοποίησε η Κωτσόβολος

Άνοιξε στο River West Open, έκανε ντεμπούτο στην κυπριακή αγορά και απολαμβάνει διψήφια ποσοστά ανάπτυξης πωλήσεων σε μια περίοδο που οι καταναλωτές “επενδύουν” σε κλιματιστικά και βελτίωση σπιτιού.

Εν μέσω θέρους, στο πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης (1.5.2021 - 30.4.2022), η αλυσίδα Κωτσόβολος ανεβάζει ταχύτητα στο επενδυτικό της πλάνο, συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ. Ήδη, με επένδυση 0,705 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διπλασίασε την επιφάνεια πωλήσεων που διέθετε στο River West μετακομίζοντας σε νέο μεγαλύτερο χώρο.

Ικανοποιεί έτσι τη στρατηγική της για βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή, με επανατοποθέτηση του σήματος σε μεγαλύτερα καταστήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η επέκταση του River West έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία να ενισχύσει την παρουσία της στο δημοφιλές εμπορικό κέντρο που προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 5,6 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το νέο κατάστημα Κωτσόβολος στο River West Open είναι πιο λειτουργικό από το προηγούμενο, που βρισκόταν στο επίπεδο -1 του mall. Διαθέτει αποθήκες, βοηθητικούς χώρους και συνολική επιφάνεια 2.414 τ.μ. έναντι 1.480 τ.μ. του προηγούμενου. Σημειώνεται ότι εντός της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει το δίκτυο των 93 καταστημάτων της με 2 νέα καταστήματα, 3 μεταστεγάσεις και 4 ανακαινίσεις στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα επενδύει σε νέο concept, μικρότερων καταστημάτων, με χαρτοφυλάκιο προϊόντων τεχνολογίας κατά βάση, το "K spot". Το εγχείρημα είναι σε πιλοτικό στάδιο ενώ σχετικά πρόσφατα άνοιξε ένα νέο Κ spot στη Ρόδο μετά το πρώτο στα Ιωάννινα.

Επίσης, το επενδυτικό πλάνο υλοποιείται με βάση το χρονοδιάγραμμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, όπου άνοιξαν πρόσφατα δύο καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Στόχος της Κωτσόβολος είναι να αναπτύξει πωλήσεις πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας αποσπώντας το 35% της τοπικής αγοράς, η αξία της οποίας σήμερα υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ. Αυτό άλλωστε ανέφερε στις αρχές Ιουλίου, με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Γιάννης Βασιλάκος. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης σε νέες αγορές της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία φέρεται να απολαμβάνει διψήφια ποσοστά ανάπτυξης πωλήσεων στους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσης (1.5.2021 και λήγει 30.4.2022) ευνοούμενη από τις έκτακτες συνθήκες, ήτοι καύσωνας και επιβαρυμένη ατμόσφαιρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχυρή ζήτηση για κλιματιστικά, η οποία διαμορφώνεται σε υπερδιπλάσια από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα, δίνει ώθηση στις πωλήσεις της αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική χρήση 1.5.2020 - 30.4.2021 έκλεισε με αύξηση πωλήσεων 7,6% στα 579 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 43,8 εκατ. από 43,6 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν σε 20,9 εκατ. από 22,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v