Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Public: Μεγαλώνει το δίκτυο iRepair και προωθεί πιστωτικές λύσεις

Νέα σημεία εντός και εκτός Public. Η στρατηγική επένδυση επιπλέον των 50 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο όμιλος Olympia.

Public: Μεγαλώνει το δίκτυο iRepair και προωθεί πιστωτικές λύσεις

Στην ανάπτυξη πάνω από 40 νέων επισκευαστικών κέντρων iRepair σε μια διετία, εντός και εκτός των καταστημάτων Public, στοχεύει το Public Group, που εστιάζει τον μεγαλύτερο όγκο των επενδύσεών του σε δίκτυο και υποδομές logistics.

Φέρεται δε να προωθεί και στρατηγική συνεργασία με τράπεζα για τη θέσπιση πιστωτικών διευκολύνσεων για τους πελάτες του. Ειδικότερα, με γνώμονα την ανάπτυξη ανταγωνιστικών υπηρεσιών μετά την πώληση (after sales support), η εταιρεία ανακοίνωσε χθες συμφωνία για την απόκτηση του 50% της iRepair.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα της συνεργασίας των δύο πλευρών, που λειτούργησε με επιτυχία πιλοτικά το τελευταίο διάστημα. Η κυοφορούμενη συμφωνία, που είχε σημειώσει το Euro2day.gr, αφορά μια νέα επένδυση του Public Group, επιπλέον των 50 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο όμιλος Olympia.

Ξεκίνησε με τέσσερα σημεία service iRepair εντός των καταστημάτων Public σε The Mall Athens, Γλυφάδα, Σύνταγμα και Πειραιά και θα επεκταθεί με νέα σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο το 2022 και το 2023. Στόχος είναι να μπουν οι υπηρεσίες επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών της iRepair σε όλα τα καταστήματα του δικτύου του Public Group (57 καταστήματα Public σε σύνολο 70 μαζί με τα Media Markt) και να δημιουργηθούν και νέα ανεξάρτητα επισκευαστικά κέντρα iRepair στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο iRepair στα 14 χρόνια παρουσίας του στην αγορά έχει φτάσει να αριθμεί περί τα 60 φυσικά καταστήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων 22 είναι στην Αττική ενώ διαθέτει και e-shop. Αναπτύσσεται με τη μέθοδο franchise μέσω ενός concept με ανοιχτό χώρο επισκευών, ενώ διαθέτει μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ. Δίνει έμφαση στην άμεση εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει.

Με βάση το business plan της συμφωνίας με το Public Group, το δίκτυο θα αναπτυχθεί παράλληλα με το ανθρώπινο δυναμικό για after sales support που θα δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 φυσικά σημεία, με στόχο η ομάδα να φτάσει τους 350 εξειδικευμένους τεχνικούς έως το τέλος του 2024.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία έρχεται να απαντήσει σε μια μεγάλη ανάγκη που διαπιστώνεται στην αγορά για υπηρεσίες υποστήριξης. Ενδυναμώνει επίσης τη συνεργασία του Public Group με ισχυρούς προμηθευτές όπως η Apple, καθώς οι τεχνικοί της iRepair είναι από τους λίγους στην Ελλάδα και την Κύπρο που διαθέτουν πιστοποίηση ώστε να αναλαμβάνουν την επισκευή iPhone, iPad, iMac και MacBook με αυθεντικά ανταλλακτικά. Υπηρεσίες αναπτύσσονται επίσης από την iRepair για Huawei, Xiaomi και άλλες μάρκες ηλεκτρονικών συσκευών. Εξάλλου, ανάλογες υπηρεσίες αναπτύσσει το Public Group και για τις ηλεκτρικές συσκευές, με στρατηγικό συνεργάτη την Douleutaras, με την οποία επίσης έχει μετοχική συνεργασία.

Ακόμη, το Public Grpup φέρεται να αναζητά στρατηγική συνεργασία με πιστωτικό ίδρυμα, προκειμένου να αναπτύξει υπηρεσίες και για χρηματοδότηση, μέσω δόσεων και διευκολύνσεων για αγορές ηλεκτρονικών και μεγάλων οικιακών συσκευών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v