Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός της δίκης Κουτσολιούτσων η Folli Follie

Στα έδρανα της πολιτικής αγωγής παραμένουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.

Εκτός της δίκης Κουτσολιούτσων η Folli Follie

Εκτός πολιτικής αγωγής τέθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εταιρεία Folli Follie, στη δίκη για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένταση του συνόλου των συνηγόρων υπεράσπισης και ως εκ τούτου η εταιρεία δεν θα μπορέσει να παρασταθεί στη διαδικασία, ώστε να υποστηρίξει την κατηγορία και να διεκδικήσει την καταδίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συγκατηγορουμένων της. Υπενθυμίζεται ότι το επιχείρημα που εμφάνισε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επί της ένστασης είναι ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία και τη χειραγώγηση της μετοχής, αλλά αντίθετα «κέρδισε» καθώς, κατά την κατηγορία, τα κέρδη από τις παράνομες διαδικασίες κατέληξαν ως επί το πλείστον στην ίδια την εταιρεία.

Εκτός πολιτικής αγωγής τέθηκαν επίσης η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, μικρομέτοχοι και ο κινεζικός όμιλος Fosun.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, στα έδρανα της πολιτικής αγωγής παραμένουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και ομάδα πέντε μετόχων που εκπροσωπούνται ατομικά από τον Ιωάννη Κυριακόπουλο και ομάδα 19 επενδυτών που εκπροσωπείται από τον Νικόλαο Σακκά.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Alpha Βank, οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν την αποβολή τους δια ενστάσεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v