Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται ρουμανική πλατφόρμα χρηματοδότησης startups

Επεκτείνεται σε Ελλάδα και Βουλγαρία η ρουμανική εταιρεία. Διένειμε 37,8 εκατ. ευρώ σε 56 γύρους σε διάστημα δυο χρόνια. Πρόσβαση σε 9.000 επενδυτές και 1.500 startups.

Ερχεται ρουμανική πλατφόρμα χρηματοδότησης startups

Με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία εγκαινιάζει την επέκτασή της στην ΕΕ η πλατφόρμα crowdfunding SeedBlink, με έδρα τη Ρουμανία, που συγκέντρωσε 37,8 εκατ. ευρώ σε 56 γύρους χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας.

Σύμφωνα με αναφορά της ελληνικής Πρεσβείας στη χώρα, η SeedBlink είναι και η ίδια μια startup τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2020 και ειδικεύεται σε επενδύσεις από το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης (pre-seed) έως τη χρηματοδότηση σειράς B. Το όραμα της ιδρυτικής ομάδας της SeedBlink είναι να διαμορφώσει το τεχνολογικό μέλλον της Ευρώπης δημιουργώντας μια επενδυτική πλατφόρμα που έχει την εμβέλεια του crowdfunding, την ευελιξία των επενδυτών αγγέλων (angel investors) και τη δομή του επιχειρηματικού κεφαλαίου (venture capital).

Έχει στο ενεργητικό της τέσσερις γύρους pre-seed ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, τέσσερις γύρους για χρηματοδότηση-γέφυρα των 2 εκατ. ευρώ και 44 γύρους seed των 30 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό ποσό, 15 εκατ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση απευθείας από την Seedlink ενώ τα υπόλοιπα 23 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση από διάφορους επενδυτές, Angel Investors και VC μέσω της Seedlink.

Στην πλατφόρμα έχουν πρόσβαση 9.000 επενδυτές από 50 χώρες και στα δύο χρόνια λειτουργίας της πάνω από 1.500 νεοφυείς επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επενδυτές την ιδέα τους (pitch).

Αυτά τα στοιχεία καθιστούν την SeedBlink μια από τις μεγάλες πλατφόρμες χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων/Venture Capital στην Ευρώπη. Καθώς σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα προστίθεται σε μια σειρά εταιρειών ρουμανικών συμφερόντων που επένδυσαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όπως υπενθυμίζει report της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι η SeedBlink είναι η 6η εταιρεία που επεκτείνεται στην Ελλάδα από το 2019 μετά τις Xvision, E-Mag, Ideologiq, Alexandrion Group και Undelucram.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v