Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σωματείο εθελοντών δασοπυροσβεστών στηρίζει η TÜV Hellas

Διέθεσε δωρεάν υλικά για την ασύρματη επικοινωνία των μελών του σωματείου, καθώς και τέσσερις απινιδωτές, για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της Εύβοιας. Η χορηγία αφορά στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας.

Το σωματείο εθελοντών δασοπυροσβεστών στηρίζει η TÜV Hellas

Το έργο του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών-Διασωστών Ελυμνίων (ΣΕΔΔΕ) στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας στηρίζει η TÜV Hellas (TÜV NORD) προσφέροντας εξοπλισμό ασύρματης επικοινωνίας καθώς και απινιδωτές για την ενίσχυση του έργου του ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο φορέας πιστοποίησης διέθεσε δωρεάν υλικά για την ασύρματη επικοινωνία των μελών του σωματείου καθώς και τέσσερις απινιδωτές, συνδράμοντας στις αναγκαίες ενέργειες για τη θωράκιση της περιοχής έναντι των καταστροφικών πυρκαγιών.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της TÜV Hellas (TÜV NORD) που αφορά στην πυροπροστασία, καθώς ο φορέας έχει υποστηρίξει με αντίστοιχο υλικό τόσο την πολιτική προστασία όσο και μια σειρά από εθελοντικούς συλλόγους ανά τη χώρα.

Επιπλέον, η εταιρεία δεσμεύεται να συνδράμει σε κάθε μελλοντική ανάγκη, ώστε να διευκολύνει και να ενισχύει την προσπάθεια ανάσχεσης των πυρκαγιών που παραδοσιακά κάθε χρόνο μαστίζουν τη χώρα.

Σημειώνεται ότι το ΣΕΔΔΕ ιδρύθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016 με στόχο να μην ζήσει ξανά η περιοχή αντίστοιχες εφιαλτικές στιγμές. Η δραστηριότητά του έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και λειτουργεί αποκλειστικά με τις εισφορές και τις δωρεές των μελών.

Ως σκοποί του σωματείου καθορίζονται, με βάση την εθελοντική πρωτοβουλία, η εκπαίδευση των μελών σε τεχνικές πυρόσβεσης, διάσωσης, πρώτων βοηθειών και παροχής εξειδικευμένης βοηθείας έτσι ώστε να παρέχουν αφ’ ενός προστασία στο δάσος της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ευβοίας από παντός είδους φυσικό κίνδυνο και αφ’ ετέρου την ασφάλεια και προστασία της ζωής των πολιτών σε κάθε περίσταση.

Η κ. Κονδυλία Κοντογιάννη, διευθύντρια επικοινωνίας και εκπαίδευσης της TÜV Hellas (TÜV NORD)τόνισε ότι:

«Προστασία των ελληνικών δασών από τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Και εθελοντικά σωματεία, όπως αυτό των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών-Διασωστών Ελυμνίων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην εγρήγορση των κατοίκων. Συνεπώς, αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά, αλλά και χρέος, να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στο τόσο σημαντικό έργο τους».

Ο κ. Λουκάς Τσαμπάνης του ΣΕΔΔΕ δήλωσε :

«Ευχαριστούμε θερμά την TÜV Hellas (TÜVNORD) για την προσφορά εξοπλισμού ασύρματης επικοινωνίας καθώς και απινιδωτές. Αυτή η προσφορά ενσιχύει το έργο μας σημαντικά ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς και τις αποστολές διάσωσης που μπορεί να κλειθούμε για επέμβαση. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας αλλά και τον πολιτών είναι για εμάς σε άμεση προτεραιότητα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v