Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά «mega τουριστικό project» €840 εκατ. στη Σαρωνίδα

Το Saronida Olympos Golf Project αναμένεται να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της χώρας, προσελκύοντας ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Ποια είναι η Vita Development που θα «τρέξει» το project.

Ξεκινά «mega τουριστικό project» €840 εκατ. στη Σαρωνίδα

Την ανάπτυξη μιας μικρής πόλης, η οποία θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα ενισχύσει το εναλλακτικό τουριστικό προϊόν της ελληνικής πρωτεύουσας, προβλέπει το mega project που δρομολογεί η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Vita Development στη Σαρωνίδα.

Το μεγαλεπήβολο έργο, προϋπολογισμού 840 εκατ. ευρώ, που χθες πήρε το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή και εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος, ενός γηπέδου γκολφ, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι το μεγαλύτερο της Αττικής, κι ενός ελικοδρομίου.

Στο τουριστικό χωριό που θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 6.500 στρεμμάτων, σε μικρή απόσταση από το Grand Resort Lagonissi, θα δημιουργηθούν επίσης, βάσει σχεδιασμού, μία μαρίνα για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών, καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι το φιλόδοξο project αφορά ξενοδοχειακή και οικιστική ανάπτυξη, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας για διαχείριση στερεών αποβλήτων, αφαλάτωση και βιολογικό καθαρισμό λυμάτων. Στην ίδια κατεύθυνση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλέπεται επίσης η κατασκευή δύο σχολείων, καθώς και ενός νοσοκομείου, αφού στόχος των επενδυτών είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στο οικιστικό κομμάτι του έργου.

Το Saronida Olympos Golf Project, όπως ονομάζεται η επένδυση, αναμένεται αφενός να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της χώρας, προσελκύοντας ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, και αφετέρου να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπλαση της αθηναϊκής Ριβιέρας. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου αναβαθμισμένου και εξειδικευμένου τουριστικού προϊόντος ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, πλήρως ενσωματωμένης στο περιβάλλον και εναρμονισμένης στις αρχές της «πράσινης» λειτουργίας των επιχειρήσεων με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Σημαντικό ατού του project αποτελεί η δημιουργία γηπέδου γκολφ, που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, με δεδομένο ότι θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας τουρνουά διεθνών προδιαγραφών σε χρονικά διαστήματα που εκτείνονται πέρα από την αμιγώς καλοκαιρινή σεζόν.

Η νέα στρατηγική επένδυση, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε βάθος 8ετίας, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της, ενώ κατά την κατασκευαστική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.200 θέσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου.

Φορέας ανάπτυξης του project είναι η εταιρεία Vita Development, πρόεδρος της οποίας είναι ο Βασίλης Μουχτάρης, με τον Αιμίλιο Αλεξιάδη να ασκεί χρέη αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Μοναδική μέτοχος της εταιρείας, με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, είναι η «ENDA Investments Limited» που έχει έδρα στην Κύπρο.

Η Vita Development κατά το παρελθόν είχε αναλάβει την ένταξη στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων του «Τhe Mykonos Project» στην περιοχή Καραπέτης στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Πρόκειται για την επένδυση την οποία υλοποιεί η AGC Equity Partners, το αραβικών συμφερόντων fund που ελέγχει τον ιστορικό «Αστέρα Βουλιαγμένης».

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η Vita Development προωθεί τη δημιουργία εμπορικών κέντρων, θεματικών πάρκων, χώρων logistics και οικιστικών projects σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα, καθώς και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Δυτικής Αφρικής. Στο πελατολόγιό της, δε, φιγουράρουν μεγάλα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, όπως το Leroy Merlin, το Jumbο, ο Κωτσόβολος, ο Μασούτης, η Intersport και το Λητώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v