Χρυσές διακρίσεις έλαβε πρόγραμμα της BAT Hellas και Aegean Rebreath

Το έργο αφορά σε δράσεις γύρω από την αλόγιστη απόρριψη αποτσίγαρων. Πέτυχε τη μείωση τους κατά 62% μέσα σε έξι μήνες στο νομό Ραφήνας. Βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες και στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Χρυσές διακρίσεις έλαβε πρόγραμμα της BAT Hellas και Aegean Rebreath

Η BAT Hellas, διακρίθηκε με δύο χρυσά βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2022 για το πρωτοποριακό πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών «Μικρές Πράξεις Μεγάλα Εγκλήματα» που περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων γύρω από την αλόγιστη απόρριψη πλαστικών μιας χρήσης και το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αegean Rebreath.

Μάλιστα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Αegean Rebreath, με αφορμή το συγκεκριμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα, αναδείχθηκε ΜΚΟ της Χρονιάς ως επιβράβευση για τη σημαντική συμβολή στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση σύνθετων περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως το συγκεκριμένο.

Η διάκριση της ΒΑΤ, έρχεται ως συνολική επιβράβευση της δέσμευσής της για ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) και της συνεχούς πορείας της προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Το πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα», εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην περιοχή της Ραφήνας, σε συνεργασία και με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων γύρω από την αλόγιστη απόρριψη αποτσίγαρων όπως ειδικοί συλλεκτήρες, ειδική σηματοδότηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και ένα καινοτόμο δορυφορικό πρόγραμμα που μέσω χρήσης υψηλής τεχνολογίας «υποδεικνύει» τις περιοχές που είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένες. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα τέτοιου τύπου τεχνικές καταγραφής που χρησιμοποιούν δορυφορικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας και βασίζονται σε αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του προγράμματος, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, καταγράφουν μείωση-ρεκόρ κατά 62% μέσα σε 6 μήνες στον αριθμό των αποτσίγαρων στο έδαφος στην περιοχή της Ραφήνας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση ενός από τα πιο σύνθετα προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές.

H δέσμευση της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικους καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους εργαζομένους της εταιρείας, τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, μέσα από ενέργειες με μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG). Στο διαρκές ταξίδι βιωσιμότητας της, η BAT Hellas έχει αναπτύξει και εφαρμόζει εξειδικευμένα σχέδια δράσης για κάθε βασική πρωτοβουλία επιτυγχάνοντας για 2021 αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και στα μέτρα που χρειάζονται να ληφθούν άμεσα για την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρεία έχει επιτύχει το 2021:

  • Εξάλειψη 6,5 τόνων πλαστικού από τα αξεσουάρ των προϊόντων της,
  • Ανακύκλωση 6,3 τόνων αναλώσιμων υλικών και προμηθειών γραφείου
  • Ανακύκλωση 4,5 τόνων συσκευών προϊόντων νέας κατηγορίας.
  • Μείωση έως και 80% της κατανάλωσης ενέργειας με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας
  • Αποτροπή της διοχέτευσης στο περιβάλλον 10 τόνων διοξειδίου του άνθρακα και 1500 κιλών ρούχων που δεν κατέληξαν στις χωματερές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v