Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργακόπουλος (Intrum): Δεν αναμένεται βαθιά κρίση, έχουμε αυξημένες εισπράξεις

«Επιδιώκουμε βιώσιμες λύσεις για ολόκληρους κλάδους, όπως με το χαρτοφυλάκιο 75 ξενοδοχείων για το οποίο επιτυχώς βρέθηκε επενδυτής, σε μια συναλλαγή που αναμένεται να κλείσει σύντομα», τόνισε ο επικεφαλής της Intrum.

Γεωργακόπουλος (Intrum): Δεν αναμένεται βαθιά κρίση, έχουμε αυξημένες εισπράξεις

«Διαχειριζόμαστε νομικές απαιτήσεις 55 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 30 δισ. αφορούν επιχειρήσεις. Δέσμευσή μας ως όμιλος είναι η βιωσιμότητα και προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις στις επιχειρήσεις προκειμένου να ορθοποδήσουν. Την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι οι επιχειρήσεις-ζόμπι βλάπτουν την οικονομία και την ανάπτυξη», τόνισε ο επικεφαλής της Intrum Greece κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. 

Οπως ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος, άξονας για την παροχή βιώσιμων λύσεων είναι η αναδιάρθρωση χρέους, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα αναγκαία κεφάλαια για τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, βρίσκουμε για τις επιχειρήσεις τα νέα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τις επενδύσεις που χρειάζονται, αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους όπως το ΕΣΠΑ, μέσα από ειδικό help desk που διαθέτουμε.

Αντιστοίχως, υπογράμμισε ο κ. Γεωργακόπουλος, επιδιώκουμε βιώσιμες λύσεις για ολόκληρους κλάδους, όπως με το χαρτοφυλάκιο 75 ξενοδοχείων για το οποίο επιτυχώς βρέθηκε επενδυτής, σε μια συναλλαγή που αναμένεται να κλείσει σύντομα.

Στην ελληνική αγορά έχουμε την τεχνογνωσία μετά τη μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την αναταραχή στο οικονομικό περιβάλλον, υπογράμμισε. 

«Πάντως τόσο οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις όσο και οι εκτιμήσεις των πολιτών όπως καταγράφονται στα χαρτοφυλάκιά μας, των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι δεν αναμένεται βαθιά κρίση. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αυξημένες εισπράξεις που έχουμε ως εταιρεία και προέρχονται από ρυθμίσεις και όχι ρευστοποιήσεις», σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v