Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή πύλη teka.gov.gr για το ΤΕΚΑ

Αποτελεί πλέον τον κεντρικό κόμβο πρόσβασης των ασφαλισμένων για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το Ταμείο.

Profile: Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή πύλη teka.gov.gr για το ΤΕΚΑ

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, ανακοινώνει την ολοκλήρωση του έργου της διαδικτυακής πύλης teka.gov.gr, για λογαριασμό του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), καθώς και της online εφαρμογής myTEKA, η οποία αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών, για την εξέλιξη του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου.

Η δημιουργία της ψηφιακής πύλης teka.gov.gr, αποτελεί πλέον τον κεντρικό κόμβο πρόσβασης των ασφαλισμένων για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το Ταμείο. Η παροχή πληροφόρησης των πολιτών περιλαμβάνει μια συνοπτική παρουσίαση του Ταμείου, διευκρινίσεις για την υποχρεωτική και προαιρετική υπαγωγή στο TEKA, εισφορές και παροχές των ασφαλισμένων, αναλυτική ενημέρωση για τον λογαριασμό, τις επενδύσεις και τις εγγυήσεις σε ατομική βάση, καθώς και συχνές ερωτήσεις για εργοδότες και νέους ασφαλισμένους (μισθωτούς και μη).

Επιπλέον, η πύλη παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες και χρήσιμους οδηγούς για την ψηφιακή υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών, όπως έλεγχο υπαγωγής εργαζομένου στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, ηλεκτρονική υποβολή ΑΠΔ, οικονομική καρτέλα εργοδότη και μεταφορά καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ στο ΤΕΚΑ. Επίσης, παρέχεται η υπηρεσία της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης που περιλαμβάνει ενημέρωση για Νόμους και Υπουργικές Αποφάσεις, Εγκυκλίους και γενικά έγγραφα, καθώς και μελέτες αναλογιστικές, μακροοικονομικών επιπτώσεων και βιωσιμότητας του Δημοσίου χρέους.

Παράλληλα, η Profile Software ολοκλήρωσε το έργο της online εφαρμογής myTEKA, η οποία έχει τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία. Το myΤΕΚΑ είναι η ενημερωτική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΚΑ, η οποία επιτρέπει στους ασφαλισμένους την άμεση πρόσβαση στον ατομικό τους λογαριασμό, παρακολουθώντας το ιστορικό των εισφορών τους (που έχουν καταβάλει οι ίδιοι ή/και ο εργοδότης τους), καθώς και τις αποδόσεις των επενδύσεων, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τους τηλέφωνο. Μεταξύ των προηγμένων δυνατοτήτων της εφαρμογής, συγκαταλέγονται η αναλυτική παρουσίαση του τρόπου επένδυσης του εκταμιευμένου ποσού ασφάλισης και γραφικές αναπαραστάσεις σημαντικών στοιχείων και δεδομένων, ανά ασφαλισμένο και συνολικά.

Το νέο σύστημα myΤΕΚΑ απευθύνεται στο σύνολο των ασφαλισμένων του Ταμείου και διαλειτουργεί με τα αντίστοιχα συστήματα του ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ, για τη συλλογή των απαιτούμενων δεδομένων. Αναμένεται να ενταχθεί στην διαδικτυακή πύλη teka.gov.gr, εμπλουτίζοντας, σταδιακά, την πληροφόρηση και την, εν γένει, λειτουργικότητά της.

Ο Αδριανός Δρούγκας, Business Unit Director της Profile Software, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα πραγματοποιεί άλματα προόδου στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της και η επικουρική ασφάλιση των νέων δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η Profile Software πρωτοπορεί, υλοποιώντας τα έργα για το ΤΕΚΑ και συνεισφέροντας σημαντικά στο μέλλον της ασφάλισης, το οποίο είναι ψηφιακό, καθώς και στην γενικότερη ψηφιακή μεταρρύθμιση του Δημοσίου τομέα».

Η Profile Software συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δημοσίου τομέα της χώρας, προσφέροντας σύγχρονες ψηφιακές λύσεις προστιθέμενης αξίας και διευρύνοντας διαρκώς την παροχή και χρήση νέων τεχνολογιών, μέσω σύνθετων έργων λογισμικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v