Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sitecore: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ελλάδα με επένδυση στρατηγικής σημασίας 

Η εταιρεία λογισμικού επιλέγει την Αθήνα ως στρατηγική τοποθεσία για το ταχέως αναπτυσσόμενο Engineering Hub της. Στα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων της δόθηκε νέο αναπτυξιακό πλάνο για το 2023, με την πρόσληψη τουλάχιστον 80 επιπλέον εργαζομένων.

Sitecore: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ελλάδα με επένδυση στρατηγικής σημασίας

Δυναμική ανάπτυξη στην Ελλάδα πραγματοποιεί η Sitecore, πάροχος λογισμικού διαχείρισης ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας (DXP), η οποία μέσα σε ενάμιση χρόνο από την εξαγορά της ελληνικής startup Moosend τον Μάιο του 2021, μιας εταιρείας που τότε είχε μια ομάδα περίπου 40 εργαζομένων, έχει αυξήσει το προσωπικό της στα 175 άτομα, έχοντας ως στόχο το 2023 να αγγίξει τους 250. 

Την ίδια στιγμή, από 3.000 πελάτες που είχε η ελληνική νεοφυής επιχείρηση έχουν εκτοξευθεί στις 8.000 πελάτες, ενώ η Αθήνα έχει μετατραπεί σε στρατηγική επένδυση καθώς πλέον η Sitecore, όπως ανακοίνωσε ο Chief Engineering Officer της Νάσος Τόπακας, προχώρησε στην εδραίωση ενός μεγάλου Engineering Hub στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του roadmap για την ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας.

Από το Engineering Hub στην Αθήνα η εταιρεία θα εξυπηρετεί την παγκόσμια αγορά ενώ κάποια από τα προϊόντας της θα παράγονται εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, φτάνοντας από εδώ στην παγκόσμια αγορά. 

Ο Στηβ Τζικάκης, CEO της Sitecore, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε την εξαγορά της Moosend «πολύ καλή εξαγορά», τονίζοντας ότι μεγάλωσε τόσο σε μέγεθος όσο και σε πελάτες. «Η Ελλάδα δεν έχει μείνει πίσω. Επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες μας  και με το παραπάνω», είπε με νόημα ο κ. Τζικάκης, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. 

Μάλιστα ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με πανεπιστήμια της Ελλάδας για νέο πρόγραμμα που θα δίνει ολοκληρωμένη μόρφωση στους αποφοίτους με πρακτική εξάσκηση, ουσιαστικά δίνοντας στην αγορά στελέχη έτοιμα για εργασία. 

«Το νέο, συναρπαστικό και ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της Ελλάδας είναι αυτό που προσέλκυσε τη Sitecore και την ώθησε να επενδύσει σε αυτή τη σπουδαία χώρα. Και ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που απασχολούμε στην Ελλάδα βάζει την καρδιά και την ψυχή τους -το μεράκι τους- σε κάθε προϊόν που παράγουν και σε κάθε συνεργασία που συνάπτουν», δήλωσε ο Στηβ Τζικάκης.

Τα νέα γραφεία αποτελούν μέρος του μεγάλου παγκόσμιου επενδυτικού πλάνου της Sitecore, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε  τον Ιανουάριο του 2021, και αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της εταιρείας στις προοπτικές και τη δυναμική της Ελλάδας. 

Η Sitecore διατηρεί 30 γραφεία σε όλο τον κόσμο με περισσότερους από 2.200 υπαλλήλους συνολικά. Η εταιρεία διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο με πάνω από 3.000 πελάτες παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 1.300 είναι επιχειρηματικοί πελάτες. Έχοντας σημειώσει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που αποτελείται από μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα brands της Ελλάδας, όπως οι Eurobank, Alpha Βank, Κωτσόβολος, Sephora, Wind, Dominos, Reprise Media, Mullen Lowe, WWF, Leroy Merlin, NBG, Eurolife, KFC και άλλα. Η Sitecore επενδύει διαρκώς στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε τομείς όπως η ανάπτυξη προϊόντων, ενώ επικεντρώνεται στο cloud (Azure και AWS) και στην αυτοματοποίηση cloud.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v