Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Freedom Finance: Επιτόκιο 2,5% ετησίως για καταθέσεις σε ευρώ

Ποια βήματα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι. Δεν υπάρχει όριο στο ποσό κατάθεσης. Οι τόκοι αποδίδονται καθημερινά, επιτρέποντας στους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη των αποταμιεύσεων τους σε καθημερινή βάση.

Freedom Finance: Επιτόκιο 2,5% ετησίως για καταθέσεις σε ευρώ

Η Freedom Finance Europe εγκαινίασε μια νέα επενδυτική υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες της να διατηρούν μετρητά στο λογαριασμό τους, προσφέροντάς τους επιτόκιο ύψους 2,5% ετησίως, για καταθέσεις σε ευρώ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση, η απόδοση αυτή είναι κατά πολύ υψηλότερή από τα επιτόκια καταθέσεων που προσφέρουν σήμερα οι ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς και οι περισσότερες χρηματιστηριακές εταιρείες.

Επιπλέον, δεν υπάρχει όριο στο ποσό κατάθεσης. Οι όροι αυτοί καθιστούν το προϊόν μοναδικό στην ευρωπαϊκή αγορά. Το συγκεκριμένο επενδυτικό όχημα παρέχει και την επιλογή διατήρησης κεφαλαίων σε δολάρια ΗΠΑ, με επιτόκιο 3% ετησίως, ενισχύοντας την ελκυστικότητα των προϊόντων της εταιρείας.

Για να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο επιτόκιο από τη διατήρηση κεφαλαίων στο λογαριασμό τους, οι χρήστες της επενδυτικής πλατφόρμας Freedom24 πρέπει είτε να μεταφέρουν κεφάλαια σε ευρώ από τον λογαριασμό συναλλαγών τους στον D-λογαριασμό ή εναλλακτικά να τροφοδοτήσουν τον D-λογαριασμό απευθείας μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή πιστωτικής κάρτας.

Οι τόκοι αποδίδονται καθημερινά, επιτρέποντας στους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη των αποταμιεύσεων τους σε καθημερινή βάση. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μέγεθος ή τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων του λογαριασμού, και αυτό είναι που ξεχωρίζει την υπηρεσία της Freedom Finance από παρόμοια προϊόντα άλλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

«Μια δεκαετία χαμηλών ή και αρνητικών επιτοκίων πλησιάζει στο τέλος της και θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία, όχι μόνο να επενδύουν, αλλά και να διατηρούν τα ρευστά διαθέσιμα τους, με τον πιο αποδοτικό τρόπο», δήλωσε ο Γιώργος Καραγεώργος, επικεφαλής της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα. «Το επιτόκιο της τάξεως του 2,5% για καταθέσεις σε ευρώ και 3% για καταθέσεις σε δολάρια καθιστά τη Freedom Finance Europe μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των τραπεζικών καταθέσεων και επιτρέπει στους πελάτες μας να διατηρούν και να αυξάνουν τα κεφάλαιά τους σε περιόδους που η αγορά παραμένει ευμετάβλητη. Θέλουμε οι πελάτες μας να αισθάνονται ασφαλείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια σε κάθε συνεδρίαση από τον Ιούλιο του 2022, ανεβάζοντας το κύριο επιτόκιο δανεισμού από το μηδέν στο 3% και το επιτόκιο καταθέσεων στο 2,5%. Σύμφωνα με την ΕΚΤ, το μέσο ετήσιο επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων στις τράπεζες της ευρωζώνης ήταν 1,4% τον Ιανουάριο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v