Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Frigoglass, το μήνυμα Χ. Δαυίδ

Απευθυνόμενος στους μετόχους και ζητώντας την ψήφο τους στη γενική συνέλευση για τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ο Χ. Δαυίδ τόνισε ότι «καμία επιλογή δεν ήταν εύκολη».

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Frigoglass, το μήνυμα Χ. Δαυίδ

Εγκρίθηκε η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Frigoglass και υπερψηφίστηκε χωρίς ερωτήσεις από τους μετόχους η συναλλαγή αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης.

Η προκριθείσα λύση για την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου Frigοglass, με τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του σε εταιρεία υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων, ήταν η πιο βιώσιμη υπό τις δυσχερείς συνθήκες -πανδημία και πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία-, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Δαυίδ, πρόεδρο ΔΣ Frigοglass.

Απευθυνόμενος στους μετόχους και ζητώντας την ψήφο τους στη γενική συνέλευση για τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, τόνισε ότι «καμία επιλογή δεν ήταν εύκολη».

Αναφέρθηκε στις συγκυρίες που δεν επέτρεψαν στην εταιρεία να ανακάμψει παρά την αναδιάρθρωση του 2017, όταν η Frigοglass εξασφάλισε μείωση δανεισμού κατά 140 εκατ. ευρώ, ρευστότητα 70 εκατ. ευρώ και επιπλέον 60 εκατ. ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο από τον βασικό μέτοχο. Μετέπειτα, η πανδημία και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν επέτρεψαν να ευοδώσει και η αναχρηματοδότηση του 2020, λίγο πριν την έξαρση της πανδημίας, που έθεσε νέες προκλήσεις για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου, με έμφαση στα επαγγελματικά ψυγεία ενώ η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας πρόσθεσε αβεβαιότητες.

Στη δομή της συμφωνίας μεταξύ ομολογιούχων και του βασικού μετόχου Truad (οικογένειες Δαυίδ-Λεβέντη) για την αναδιάρθρωση δανειακής και κεφαλαιακής θέσης, με τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Frigoglass σε εταιρεία υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων της αναφέρθηκε ο Νίκος Μαμουλής, CEO Frigοglass.

Η ανακοίνωση της Frigoglass

H Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι μέχρι τις 5 μ.μ. ώρα Λονδίνου της 24ης Μαρτίου 2023, ημέρα Παρασκευή, Ομολογιούχοι που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95% του συνολικού κεφαλαίου των ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης €260 εκατ. με λήξη το 2025 (οι «Ομολογίες Λήξεως 2025» και, οι κάτοχοι των Ομολογιών Λήξεως 2025 οι «Ομολογιούχοι») επέλεξαν να προσχωρήσουν στη Δεσμευτική Συμφωνία (όπως ορίζεται στην από 5 Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωση) (οι «Ομολογιούχοι που προσχώρησαν στη Δεσμευτική Συμφωνία»).

Η Συναλλαγή τελεί υπό την επιφύλαξη ορισμένων αιρέσεων και η υλοποίησή της αναμένεται σήμερα να
ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Απριλίου 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v