Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To δίκτυο φαρμακείων Ι. Σ. Μπίκας εξαγόρασε η Cosmofarm

Η Cosmofarm έχει επενδύσει έως σήμερα περί τα €3,5 εκατ. σε εξοπλισμό ρομποτικών συστημάτων διαχείρισης προϊόντων και αυτοματοποιημένης εκτέλεσης παραγγελιών αλλά και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

To δίκτυο φαρμακείων Ι. Σ. Μπίκας εξαγόρασε η Cosmofarm

Η Cosmofarm, σε συνέχεια της ενσωμάτωσης του δικτύου φαρμακείων της ΦΑΡΜΑΣΥΝ το 2019, προχωράει από 1ης Ιουλίου 2023 στην ενσωμάτωση του δικτύου φαρμακείων της φαρμακαποθήκης Ι.Σ. Μπίκας Ο.Ε.

Οπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή όχι μόνο θα διευρύνει τη διανομή επώνυμων και γενόσημων φαρμάκων, μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.), συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αλλά παράλληλα θα ενισχύσει και την παρουσία της Cosmofarm δίπλα στον Έλληνα φαρμακοποιό.

Η νεότερη εξαγορά έρχεται να συμπληρώσει μία πολυετή επιτυχημένη πορεία λειτουργίας και άρτιας εξυπηρέτησης των συνεργατών της Cosmofarm, καταφέρνοντας παράλληλα να τονώσει την κίνηση σημαντικών φαρμάκων και παραφαρμάκων σε νέα σημεία πώλησης και κατ’ επέκταση σε ένα καινούριο καταναλωτικό κοινό.

Η Cosmofarm έχει επενδύσει έως σήμερα περί τα €3,5 εκατ. σε εξοπλισμό ρομποτικών συστημάτων διαχείρισης προϊόντων και αυτοματοποιημένης εκτέλεσης παραγγελιών αλλά και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Αποτέλεσμα αυτού, η ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα της εταιρείας στην υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου, ώστε να αντεπεξέρχεται εύκολα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της αγοράς ενώ παράλληλα να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η Cosmofarm σημειώνει ότι έχει σαν όραμα τη δημιουργία μίας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης φαρμακαποθήκης που θα εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα. Αυτός ο στόχος πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ, χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τα ρομποτικά συστήματα, τις μακροχρόνιες συνεργασίες και το δίκτυο των 1.200 και πλέον συνεργαζόμενων φαρμακείων.

Η σταθερή υλοποίηση του επιχειρησιακού της σχεδίου τα τελευταία χρόνια με την υποστήριξη του πολυεθνικού ομίλου και μητρικής εταιρείας Cosmos Health Inc., αλλά και η συνεχής βελτίωση των υποδομών σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έκτασης 2.800 τ.μ. σε κομβικό σημείο της Αττικής, την καθιστά ηγέτη στην αγορά, έχοντας αφενός την πιο άρτια χρηματοοικονομική θέση ξένων προς ίδια κεφάλαια συγκριτικά με τον ανταγωνισμό του κλάδου ιδιωτικών φαρμακαποθηκών.

Το ενδιαφέρον της σύγχρονης αδειοδοτημένης εταιρείας χονδρικής πώλησης φαρμάκων Cosmofarm για συνεχή επέκταση, εδράζεται στο όραμα της μητρικής εταιρείας Cosmos Health Inc., εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Αμερικής «NASDAQ», η οποία αποδεικνύει την στήριξή της εδώ και περισσότερα από οχτώ χρόνια μέσω σημαντικών επενδύσεων στον ελλαδικό χώρο απασχολώντας συνολικά περί τους 300 υπαλλήλους, από μη εξειδικευμένους έως και επιστήμονες. 

Πέραν της Cosmofarm, ο όμιλος Cosmos Health Inc. τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο την ελληνική εταιρεία SkyPharm Α.Ε., που κατέχει τα brands συμπληρωμάτων διατροφής Sky Premium Life® & Mediterranation®, πρόσφατα συμφώνησε στην εξαγορά της CANA Laboratories. Η εν λόγω εταιρεία κατέχει ιστορική σημασία στην εξελικτική πορεία της παραγωγής και ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων και εκπροσώπησης ξένων οίκων στην Ελλάδα από το 1928. Η στήριξη της Cosmos Health Inc. στην ελληνική αγορά είναι έμπρακτη με συνεχείς επενδύσεις και ένα άρτιο στρατηγικό πλάνο ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, ενώ διατηρεί το ενδιαφέρον της στραμμένο σε ένα βιώσιμο μέλλον με διευρυμένες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v