Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑVE: Το στοίχημα στα τρόφιμα και οι τρεις άξονες ανάπτυξης

Στη μεγάλη μείωση των υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση η διοίκηση της εισηγμένης. Επιπλέον κεφάλαια θα απαιτήσει η δρομολογούμενη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων.

ΑVE: Το στοίχημα στα τρόφιμα και οι τρεις άξονες ανάπτυξης

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της AVE σηματοδότησε την ουσιαστική επικέντρωση του ομίλου στον κλάδο των τροφίμων, αφ’ ενός μέσα από την πώληση της θυγατρικής Kristelcom (εμπορία κινητών τηλεφώνων, που απέφερε κατά την τετραετή ένταξή της στον όμιλο μερίσματα και κεφαλαιακό κέρδος από την εκποίησή της) και αφ’ ετέρου μέσα από την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στη Retail & More από το 30,34% στο 65%.

Συνολικά, ο όμιλος AVE:

  1. Δραστηριοποιείται ενεργά στο μέτωπο της ανάληψης αντιπροσωπειών έχοντας εντάξει μέχρι σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της τα προϊόντα της αμερικανικής Β, τα κριτσίνια-μπισκότα της Ferro και τα τυροκομικά Ρούμελη. Στα σχέδια είναι η περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου μέσα από την ανάληψη και άλλων αντιπροσωπειών, όπως επίσης και η ενδεχόμενη εξαγορά μικρομεσαίων ελληνικών εταιρειών με προϊόντα που μπορούν να ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.
  2. Η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας Retail & More, που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει, τη διανομή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour. Στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός νέου πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων με κοινή εταιρική ταυτότητα, στα οποία μεταξύ άλλων, θα διατίθενται τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Carrefour, θα παρέχονται προϊόντα υψηλής ποιότητας και κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Μέχρι σήμερα λειτουργούν γύρω στα τριάντα καταστήματα (κυρίως μέσω franchising, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές) και στόχος είναι η ταχεία διεύρυνση του δικτύου μέσα στην επόμενη πενταετία.
  3. Θα επιδιωχθεί σε επόμενη φάση και η απόκτηση αποθηκευτικών χώρων, καθώς η εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης ανάγκης μέσω τρίτων έχει επιλεγεί μόνο για τα αρχικά στάδια της δραστηριότητας.

Στήριξη από το βασικό μέτοχο

Στα πλαίσια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της AVE αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση των υποχρεώσεων του ομίλου που έλαβε χώρα κατά τα τελευταία χρόνια, στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα ο βασικός μέτοχος της εταιρείας (καλύπτοντας αυξήσεις κεφαλαίου και αναλαμβάνοντας δάνεια) καθώς και στην αποχώρηση από ζημιογόνες δραστηριότητες.

«Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια, είναι αφενός να δημιουργήσουμε έναν υγιή ισολογισμό και αφ’ ετέρου να αναπτυχθούμε μέσα από κερδοφόρες δραστηριότητες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης Θωμάς Ρούμπας, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr σημείωσε:

«Αναμφίβολα η δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (τα χρήματα έχουν ήδη προκαταβληθεί στην εισηγμένη) και η ρευστότητα που θα αντλήσουμε από την πώληση της Kristelcom θα λειτουργήσουν θετικά, αλλά η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων μας θα απαιτήσει και επιπλέον κεφάλαια στο μέλλον. Ο βασικός μας μέτοχος είναι μέχρι τώρα παρών και έχει στηρίξει την εταιρεία, όποτε αυτό έχει απαιτηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v