Αρχές Δεκεμβρίου το IPO της Orilina για άντληση 28 εκατ. ευρώ

Κλεισμένη η κάλυψη της ΑΜΚ από σχήμα θεσμικών και μεγάλων ιδιωτικών πορτοφολιών. Πόσες μετοχές θα εκδώσει. Τα κεφάλαια που επιδιώκει να αντλήσει και ποια επένδυση θα χρηματοδοτήσουν.

Αρχές Δεκεμβρίου το IPO της Orilina για άντληση 28 εκατ. ευρώ

Για τις αρχές Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί η εισαγωγή των μετοχών της Orilina Properties στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προγραμματισμός που δεν έχει μεταβληθεί καθώς η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, διασφαλιστεί από σχήμα θεσμικών χαρτοφυλακίων και μεγάλων ιδιωτών και επιδιώκεται η επίτευξη του ελάχιστου αριθμού μετόχων για την ελεύθερη διασπορά μετοχών.

Όπως έχει αποκαλύψει η στήλη Χαμαιλέων, η Orilina για την εισαγωγή της στο Χ.Α προχωρά στην έκδοση ως 32.200.000 νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης. Ταυτόχρονα, θα διατεθούν δωρεάν σε στελέχη της εταιρείας 1.018.440 μετοχές μετά τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού 13,65 εκατ. ευρώ. Σύμβουλος έκδοσης η Optima Bank.

Η ΑΕΕΑΠ επιδιώκει να αντλήσει έως 28 εκατ. ευρώ μέσω του IPO. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν (μείον τις δαπάνες έκδοσης 0,7 εκατ. ευρώ) θα κατευθυνθούν, στο σύνολό τους, για τη χρηματοδότηση της επένδυσης ανέγερσης συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό.

Το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 56 εκατ. ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί κατά 68% από ίδια κεφάλαια και κατά 32% από δανεισμό. Ως τώρα επενδύθηκαν 18 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 7,4 εκατ. ευρώ με δανεισμό και τα υπόλοιπα με ίδια συμμετοχή. Σύμβουλος έκδοσης η Optima Bank.

Από τις 1.018.840 που θα διανεμηθούν δωρεάν, ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στο Χ.Α, το 40,63% θα οδεύσει στον CEO της ΑΕΕΑΠ, Μάριο Αποστολίνα και οι 229.864 μετοχές (22,57%) στην εκτελεστική αντιπρόεδρο Ναούμα Τζήκα. Η διευθύντρια επενδύσεων Σοφία Αθανασοπούλου λαμβάνει 183.870 μετοχές (18,05%) και ο οικονομικός διευθυντής Ιωάννης Ψάλτης, 110.322 μετοχές (10,83%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v